Știri
 

La source des femmes (2011)

Izvorul femeilor

 

La source des femmes (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
30.03.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
67%
67


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis La source des femmes (2011)

Tradiţia locului spune ca femeile să aducă apă dintr-un izvor săpat în munte, în fiecare zi, în plin soare. Drumul e lung, greu şi chinuitor, femeile purtând cobiliţe cu găleţi grele chiar şi când sunt însărcinate. Mulţi copii au murit pe acest drum.
Când o prietenă pierde sarcina, Leila (Leila Bekhti), o tânără soţie venită din alt sat, le convinge pe celelalte femei să intre într-o greva a iubirii: fără sex, nici măcar o mângâiere, până când bărbaţii vor începe să preia ei responsabilitatea aducerii apei în sat. Iritaţi, aceştia protestează, unii îşi bat femeile sau pur şi simplu invocă tradiţia şi versete din Coran. Însă femeile unite le pregătesc o surpriză la târgul anual pentru sărbătoarea recoltei, în faţa tuturor celor veniţi acolo…0

 
Recenzii La source des femmes (2011)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
La Source des femmes e mai puţin reprezentarea unei lupte decît expresia unei adeziuni, iar adeziunea respectivă e atît de neproblematizantă încît e totuna cu autocomplezenţa.
Craita Nanu – Raluk
La sources des femmes, o poveste in care dragostea e “zona zero” in mijlocul razboiului dintre traditional si modern, dureaza 134 de minute. In realitate insa nici nu-l simti cand trece, dar ramane cu tine mult timp dupa. Sunt mai bine de doua ore castigate din viata.
Delia – Filme-cărți
Filmul pare a fi un basm, o poveste coborata din cele 1001 de nopti – “marea comoara araba”, dar daca vei da valul la o parte, dedesubtul lui mustesc tragedii profunde.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
La source des femmes este o odă femeii. Sărbătoreşte frumuseţea şi libertatea, este “un strigăt al femeilor”.
Alexandra Nistoroiu – Liternet
136 de minute. Atât i-a luat lui Radu Mihăileanu să ne facă să râdem, să plângem, să ne punem întrebări, să înţelegem şi să ne revoltăm laolaltă cu “Femeile” lui. 136 de minute au trecut fără să le simt istovitoare
Steve Rose – The Guardian
Această parabolă populistă arată lupta intrigantă dintre sexe, dar apoi uită care era scopul luptei.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
Regizorul născut în România, Radu Mihăileanu, oferă o nouă bucată de cinema care cu siguranță va mulțumi publicul


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)