Știri
 

La vie d’Adèle (2013)

Adèle: Capitolele 1 și 2

 

La vie d’Adèle (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
01.11.2013
Durata:
179 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 14 critici/bloggeri de mai jos.
83%
83


Parerea ta
4 voturi

 
Actori

Sinopsis La vie d’Adèle (2013)

Ce declanşează oare dorinţa, pasiunea, dragostea? În filmul acesta este o culoare, albastrul părului unei fete (Lea Seidoux) care trece la un moment dat prin mulţime.

Filmul este inspirat de romanul grafic “Le bleu est une couleur chaude”, de Julie Maroh. Scenariul începe cu Adele (jucată de Adele Exarchopoulos), o adolescentă de 15 ani care ştie sigur două lucruri: că e fată, iar fetele ies cu băieţii. Viaţa ei e pe cale să se schimbe în momentul în care o întâlneşte pe Emma (Léa Seydoux), asta în ciuda opoziţiei părinţilor şi a celor din jur.0

 
Recenzii La vie d’Adèle (2013)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Stilistic, filmul poate fi descris în termenii folosiţi de André Bazin în legătură cu Patimile Ioanei d’Arc al lui Dreyer: „un documentar de chipuri umane“.
Ioana S. – Metropotam
un film intens, pasional si plin de emotie.
Mihai Brezeanu – Liternet
Adèle e pentru Emma una din multele (iubite, muze), Emma e pentru Adèle unica (marea iubire). Albastrul e pentru Emma doar o perioadă (aşa cum a avut şi Picasso!), în timp ce pentru Adèle e viaţa însăşi.
Dragoş Marin – Film Reporter
Ultimul act e presărat cu momente de mare intensitate dramatică, bine jucate, care nu reuşesc să implice pentru că până atunci eşti deja obosit. Nu de uzură emoţională, ci de banalitatea ambalată în controversă şi scandal.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Adele: Capitolele 1 şi 2”, în regia franco-tunisianului Abdellatif Kechiche, este un film intens despre maturizarea sentimentală şi sexuală a unei adolescente, dar, mai ales, un portret al feminităţii şi al iubirii, dublat de un elogiu al senzualităţii.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Povestea aproape perfectă a lui Abdellatif Kechiche despre descoperirea sexualității și a dragostei adevărate este frumoasă și explicită. Adevărul dramei sale romantice și naturală din punct de vedere sentimental este etern și universal.
Peter Travers – Rolling Stone
Dragostea rănește în Blue Is The Warmest Color. De aceea te pătrunde.
Leah Greenblatt – Entertainment Weekly
Cel mai explicit organ prezentat în Blue Is The Warmest Color este, dacă vă vine să credeți, inima.
Manohla Dargis – New York Times
Filmul pare că e mai mult despre dorințele Dlui. Kechiche decât despre orice altceva.
Eric Kohn – Indie Wire
Deși nimeni nu o spune pe față, Blue is the Warmest Color se confruntă cu eleganță cu ideea reconcilierii dorințelor cu alți factori implicați în cultivarea unei relații sănătoase.
Jordan Mintzer – Hollywood Reporter
O poveste captivantă din punct de vedere sentimental.
Tim Grierson – Paste Magazine
O poveste de dragoste frumoasă, inteligentă, erotică, devastatoare.
Jordan Hoffman – Film.Com
E o capodoperă a genului, un film care se apropie de perfecțiune.
Peter Bradshaw – The Guardian
Epică și erotică, totodată și intimă – povestea fără compromisuri a lui Abdellatif Kechiche face alte filme să pară banale.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)