Știri
 

Lawless (2012)

În afara legii

 

Lawless (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
07.09.2012
Site oficial:
Lawless (2012)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 11 critici/bloggeri de mai jos.
48%
48


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis Lawless (2012)

În munţii din Franklin County, Virginia, fraţii Bondurant sunt nişte personaje notorii. Cel mai mare dintre aceştia, Howard (Jason Clarke), a reuşit să supravieţuiască Primului Război Mondial, dar s-a întors acasă complet cutremurat de experienţele de pe front. Fratele său, Forrest (Tom Hardy), a fost la un pas de a-şi pierde viaţa din cauza gripei spaniole, după ce această boală necruţătoare le-a ucis părinţii. El a reuşit să înfrângă boala datorită forţei tăcute şi a invincibilităţii viscerale şi feroce care au ajuns să-l definească. În schimb, Jack (Shia LaBeouf), mezinul, este impresionabil, sensibil, inteligent.

Cei trei trăiesc vremuri grele, dar au spirit de antreprenori şi reuşesc să pună pe picioare o afacere înfloritoare, fabricând băuturi alcoolice în mod ilegal. Dar se pare că zilele de contrabandă cu băutură din ţinutul Franklin sunt pe sfârşite, atunci când în oraş soseşte un nou şerif, Charlie Rakes (Guy Pearce), venit tocmai de la Chicago. Legea adusă de acesta este letală şi coruptă şi va pune în pericol tot ce au reuşit să construiască fraţii Bondurant, precum şi tot ce reprezintă ei.

Numai că în timp ce restul lumii cedează sub presiunea exercitata de Rakes, cei trei fraţi nu sunt gata să se predea…0

 
Recenzii Lawless (2012)
 
 
Ian Nathan – Empire
O combinaţie inegală de clişee violente, impresionant executate, despre cum băieţii de modă veche îşi apără dreptul de a dispreţui legea.
Peter Travers – Rolling Stone
Cu o distribuţie de excepţie, un scenarist remarcabil în persoana rocker-ului Nick Cave şi cu un regizor ca australianul John Hillcoat, te-ai aştepta la un clasic. Însă. nu primeşti decât o încercare ambiţioasă.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Nu pot decât să admir felul în care a fost realizat şi interpretările deosebite, iar, în rest, regret faptul că nu reuşeşte să se ridice deasupra acestora.
Eric D. Snider – Film.Com
Un film zgomotos, o distracţie pentru public, şi nu e nimic în neregulă cu asta.
A.O. Scott – New York Times
Conţine mult prea multe clişee fără un scop anume, iar temele interesante sunt lăsate deoparte.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Prezenţa lui Hardy este fascinantă, însă filmul prinde viaţă abia atunci când devine sângeros.
Drew McWeeny – HitFix
Cel mai probabil, Lawless nu va câştiga niciun premiu, dar este un indiciu bun că Hillcoat poate face şi alt fel de filme decât cele cu care ne-a obişnuit.
David Rooney – Hoollywood Reporter
Chiar dacă nu atinge nivelul mitic la care ne aşteptăm de la un film adevărat cu gangsteri, este totuşi o poveste distractivă, spusă cu stil şi populată cu nişte personaje minunate.
Peter Bradshaw – The Guardian
Drama lui John Hillcoat arată impresionant, dar cocktail-ul său de violenţă şi sentimentalism îţi rămâne în gât.
Robert Abele – Los Angeles Times
[…] Mult prea plictisitor.
Eric Kohn – IndieWire
Din nefericire, Lawless duce lipsă de spiritul energizant care a făcut din The Proposition o revelație: Are o mulțime de momente de luptă cu pistoale, dueluri încrâncenate și scene la apus de soare, dar contează foarte puțin în dinamica filmului pentru a induce viață acestor elemente.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)