Știri
 

Le gamin au vélo (2011)

Băiatul cu bicicleta

 

Le gamin au vélo (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
09.03.2012
Gen:
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 16 critici/bloggeri de mai jos.
98%
98


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis Le gamin au vélo (2011)

Cyril, un puşti de 12 ani, încearcă să îşi găsească tatăl, după ce o vreme a stat la orfelinat. Din întâmplare o întâlneşte pe Samantha (Cecile de France), proprietara unui salon de coafură, care îl găzduieşte în weekenduri. Cyril nu poate recunoaşte dragostea pe care i-o dă Samantha, o iubire de care are nevoie disperată pentru a-şi linişti furia.0

 
Recenzii Le gamin au vélo (2011)
 
 
Cris – Urban.ro
Filmul este de o simplitate incredibila, incepand de la stilul cine-verite pana la replicile realiste spuse de actorii care par oameni luati de pe strada. Ai impresia ca te uiti din cand in cand pe geam si asisti la intamplarile unui baiat din cartierul tau, care e la un pas de a o lua de un drum gresit.
Luiza Tararache – Raluk
va recomand totusi sa vedeti Le gamin au vélo cand aveti o dispozitie buna, pentru ca altfel, cum a fost si cazul meu, va veti chinui putin cu acesta. Dar personajele, mai ales Samantha, au meritat!
Lucian Mircu – Marele Ecran
Poate ca povestea minimala (ca sa nu zic simplista) a fratilor Dardenne e prea moralizatoare, dar nu cred ca exista, la ora aceea in oras, vreo “activitate non-formala, mai interesanta” si mai sanatoasa pentru pustii aflati pe randurile din spatele meu.
Andrei Creţulescu – BeWhere
îndrăznește să fie mai luminos („am filmat vara”, s-au justificat, hâtri, cineaștii), îndrăzneşte chiar niscai muzică din off (Beethoven, în speţă), îndrăzneşte un star veritabil (Cécile de France, formidabilă, în pofida părerilor preconcepute ale criticii franceze) şi îndrăzneşte ceva mai multă speranţă (o să aflați exact cum și când). Îndrăznesc şi eu să spun că, atâta vreme cât belgienii fac filme, umanitatea mai are o şansă…
Un film care trebuie vazut si asezat pe un loc de frunte in galeria productiilor care trateaza relatiile parinti-copii, definitorii pentru devenirea in viata.
Andreea Dobre – Film Reporter
Le gamin au vélo e un basm contemporan cu o zână bună, un căpcăun din pădurea întunecată şi o bicicletă-simbol; în condiţiile în care structura ultra-uzată de scenariu hollywoodian de entertainment e preluată tot din basm, e cu atât mai remarcabil că lupta dintre bine şi rău e mascată în forţa actorilor, în simplitatea imaginii, în căldura şi speranţa care îşi fac loc atât de natural spre final.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Tânărul Thomas Doret reușește un rol complet natural și sincer, pentru nicio secundă nepărând fals.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Un film excepțional de bine creat
Manohla Dargis – New York Times
Un film simplu și fermecător despre dragoste și eliberare, de la Jean-Pierre și Luc Dardenne…
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Nimeni nu exprimă misterele copilăriei mai bine ca frații Dardenne.
Chris Cabin – Film Critic
The Kid with a Bike nu e un produs al fanteziei sau o metaforă inventivă, ci este doar cea mai recentă exprimare directă a formidabilului stil al fraților Dardennes și a conștiinței lor sociale.
Jay Antani – Paste Magazine
cu un ton emoționant și detașat, (frații Dardennes n.r.) reușesc să provoace reacții complexe din partea publicului, cu un stil precis, minimalist. The Kid with a Bike nu face excepție.
Ian Freer – Empire
Aspru, dar plin de compasiune, realist, dar convingător. Dacă vrei să pătrunzi în lumea fraților Dardenne, acesta este un bun loc de a pleca.
Drew McWeeny – Hit Fix
O subtilă poveste despre supraviețuire, care are un impact emoțial aspru.
Peter Bradshaw – The Guardian
Ca de obicei la frații Dardenne, realismul coexistă cu unele lucruri derutante, nerealiste. Dar, chiar dacă există unele defecte, stilul în care este spusă povestea o scoate pe aceasta în evidență.
David Rooney – Hollywood Reporter
Frații Dardenne au adăugat o nouă piesă specială la colecția lor deosebită de filme.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)