Liceeni din toată ţara, treziţi-vă! TIFF vă face cineaşti

Printre sutele de motive pentru care mi-e drag TIFF-ul se numără faptul că mereu a încurajat tinerii pasionaţi de cinematografie prin ateliere, masterclass-uri şi, mai nou, un concurs de pitch-uri. Dintre toate aceste proiecte, printre cele mai longevive este Let’s Go Digital, atelier destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, interesaţi de  film, fotografie şi editare video. Anul acesta la Let’s Go Digital vor fi selecţionaţi 18 participanţi – 15 participanţi noi şi 3 „absolvenţi” din seriile anterioare care îi vor îndruma pe cei noi şi vor realiza un film de „making of” al atelierului.

Timp de 10 zile, între 30 mai şi 8 iunie, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele festivalului. În plus, nu există taxă de participare la proiect, organizatorii oferind celor 18 participanți selecționați training, cazare, masă și acreditare la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Sună de vis.

The tricky part e înscrierea, ce presupune o scrisoare de motivaţie de maxim o pagină, un text de maxim 2 pagini în care participantul trebuie să povestească o întâmplare din casă sau din familia sa şiiiiii un portofoliu realizat de participant până în prezent: o selecție de maxim 20 de fotografii și/sau un film. Înscrierea se face pe site, prin formularul dedicat:  http://tiff.ro/content/inscriere-online-0.

Selecția celor 18 participanți va fi realizată de organizatori pe baza aplicației online, iar deadline-ul este 16 mai 2014.

Atelierul se desfăşoară din 2005 şi printre foştii participanţi care s-au făcut deja remarcaţi în industria cinematografică i-am găsit pe:

  • Luiza Pârvu, regizoare, în prezent masterandă la Universitatea de Film Tisch din New York. A regizat o serie de scurtmetraje,  prezentate și premiate în festivaluri din întreaga lume precum Aniversarea, My Baby și Draft 7;
  • Andreea Borţun, scenaristă şi co-director al festivalului de teatru tânăr Ideo Ideis;
  • Irina Trocan, critic de film, selecţionerul ediţiei 2014 a Festivalului de Scurtmetraje NexT. A premiată de curând la Gala UCIN pentru cu Premiul Ion Cantacuzino pentru publicistică cinematografică;
  • Teona Galgoţiu, actriţă, colaborator al revistei online Sub25, membru al juriului de liceeni de la One World Romania 2014; Primul său rol a fost în scurmetrajul Idle de Raia Al Souliman;
  • Marc Solomon, regizor, scenarist şi actor, cu o filmografie impresionantă pentru cei 16 ani ai săi. Este selecţioner la cea de-a doua ediţie a festivalul Super, singurul festival cu filme făcute de adolescenţi din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *