Știri
 

Liceenii, în 53 de ore şi ceva (2011)

 

Liceenii, în 53 de ore şi ceva (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
04.11.2011
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
0%
0


Parerea ta
9 voturi

 
Actori

Sinopsis Liceenii, în 53 de ore şi ceva (2011)

O poveste cu şi despre liceeni, ce poartă amprenta realităţii actuale a problemelor cu care se confruntă tinerii ultimelor generaţii: dragoste, bani influenţă, droguri. Acţiunea se dezvoltă pe mai multe planuri, personajele, bine conturate, se încleştează în conflicte, se regăsesc în iubire şi se trezesc în situaţii ce par uneori disperate. Punctul de plecare îl constituie o crimă al cărei autor este iniţial necunoscut, însă pe măsură ce personajele îşi fac apariţia, încep să se dezvăluie, să interacţioneze şi mai ales să acţioneze, criminalul pare a fi mereu mai aproape de a fi descoperit. Nu lipsesc momentele dramatice, suspansul, umorul, concluziile moralizatoare şi, evident, finalul complet neaşteptat. Un film ce creionează un portret intim al generaţiei tinere. Regizorul reuşeşte să privească cu detaşare însă cu un fin spirit de observaţie, fără a judeca însă extrăgând şi transmiţând concluzii consistente.5

 
Recenzii Liceenii, în 53 de ore şi ceva (2011)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Filmul arată mizerabil, ca şi cînd banii CNC-ului ar fi fost investiţi în orice în afară de filmare, care a fost făcută (pe casete Beta?) cu ultimele resturi.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Lumea liceului în filmul lui Popovici este, ca să-l parafrazăm pe Caragiale, “sublimă – însă lipseşte cu desăvârşire”…
Auraș Mihai – AurasMihai.ro
Un film penibil-romanesc facut in cel mai chinezesc mod posibil.
Miruna Sfia – MirunaSfia.ro
Desi scenariul ii apartine tot lui George Sovu, firul narativ a fost aproape inexistent, secventele si planurile fiind multe si fara un subiect clar, cliseele – la tot pasul, iar replicile – usor fortate si de-un umor indoielnic.
Alex Ciuca – hoinaru.ro
Fata bună şi fata rea, băiatul bun şi amărât, băiatul rău şi bogat, golanul care e obligat să lucreze pentru băiatul rău, poliţiştii care aleargă după suspect şi se opresc în faţa unui gard, scena cu împuşcături, băiatul bun care intră singur să se bată cu răufăcătorii, fata rea care de fapt se prostitua pentru că era săracă.
Prin urmare, “Liceenii în 53 de ore şi ceva” nu e un film prost, ci un film EXTREM DE PROST
Răzvan Anghelescu – altPHel
Deşi o să fiţi tentaţi să ieşiţi din sală după primele cinci minute, vă recomand totuşi să rămâneţi până la capăt. Şi nu ca să vedeţi tipele bune din film, ci pentru dialogurile dintre personaje, care sunt atât de proaste, încât merită să le notaţi pe un caieţel special şi să le recitiţi când sunteţi trişti şivreţi să vă sinucideţi.
Cătălin Olaru – Revista Cultura
liceenii ăștia ai dumneavoastră nu prea au cum să fie tinerii din ziua de astăzi, în primul rând pentru că arată ca și cum ar fi depășit vârsta liceului cu ani buni, în al doilea rând pentru că nu au viață în ei, sunt niște recipiente goale pentru niște idei la fel de goale (și destul de dubioase) pe care co-scenariștii Șovu și Popovici le au despre tineri în particular și despre viață în general.


5 Comentarii


 1.  

  Este artificial sa (re)faci din cuvinte alese un film prost facut.
 2.  
  oops

  bai, n-are legatura cu filmul, care e clar ca e prost, dar ce exprimare e asta:
  “Bazat pe părerile ale 6 critici și bloggeri.” ???
  ALE?
 3.  
  Bianca

  cum se numeste piesa din film?

  Răspunde


  (obligatoriu)