Știri
 

Lucy (2014)

Lucy

 
lucy-poster
lucy-poster
lucy-poster

Lucy (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
01.08.2014
Durata:
90 minute
Site oficial:
Lucy (2014)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 21 critici/bloggeri de mai jos.
46%
46


Parerea ta
4 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Lucy (2014)

Scarlett Johansson este Lucy, o tânără care trăieşte în Taipei şi este obligată de mafia locală să transporte droguri în propriul corp. Un eveniment neprevăzut face ca drogul să se răspândească în corpul lui Lucy, dar în loc să-şi afle sfârşitul în urma unei gigantice supradoze, fata capătă puteri colosale, fiind în stare să aboarbă cunoştinţe instantaneu şi să mişte lucruri doar cu forţa minţii. Este clar că a venit vremea răzbunării!0

 
Recenzii Lucy (2014)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Besson nu se mulțumește să facă un simplu film de acțiune, vrea să fie artistic, vrea să filozofeze, flirtează cu știința și sfârșește prin a fi penibil.
Corina Niţescu – Am Doar 18 Ani
[…] producţia are câteva scăpări care, dacă ar fi fost corectate, ar fi făcut din Lucy un film de referinţă pentru genul său.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
“Lucy” este amuzant cand nu ar trebui sa distreze si caraghios cand vrea sa fie prea serios, prea stiintific cand complica filosofiile si ipotezele darwiene mai putin intelept.
Marcel Prost – Cinemateca
Besson a produs o bula prin care m-a convins ca e un megaloman lipsit de inspiratie, Scarlett Johansson o frustrata iar Morgan Freeman un actor ieftin. Trei dintr-o lovitura!
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Luc Besson putea să meargă în multe direcţii, iar filmul suferă din cauza faptului că regizorul preferă să răspundă la o întrebare fără răspuns, în timp ce spectatorul, uşor dezinformat de trailere, aşteaptă cu totul altceva.
Mihaela Mândru – Filme-carti
In ciuda lacunelor, lipsei de finalitate a intrigii, fortarilor si rigiditatii in constructie, “Lucy” este greu de uitat si de ignorat.
Flavius Policală – F and G Must See
Marele Absent: […] logica, respectul pentru inteligența altora, cei 10%, originalitatea.
Dragoş Marin – Film Reporter
Lucy are grave probleme de ritm și nicio legătură cu verosimilitatea, dar este unul dintre cele mai neobișnuite filme ale verii, cu o Scarlett în mare formă.
Iulia Blaga – Hot News
Nu trebuie sa-ti folosesti nici macar 2% din creier ca sa intelegi noul film al lui Luc Besson, o superproductie impanata cu efecte speciale, dar saraca in idei pe care le exprima rudimentar.
Gruia – Metropotam
Este printre putinele blockbustere care te provoaca sa gandesti si nu-ti lasa mintea intr-o stare de apoplexie, din cauza efectelor speciale in exces.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Este un film poliţist de acţiune şi, în ciuda finalului abrupt, ştie cum să te manipuleze, să te amuze cu neaşteptate accente de umor, să-ţi dea de gândit, să te ţină în priză.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Nu este un film perfect dar trecand peste chitibuseriile scenariului merita sa ne gandim un pic ce ar fi daca am evolua?
Kenneth Turan – Los Angeles Times
În parte un tratat filosofic/științific, în parte film de acțiune, un film care se transformă din măcel în plictiseală într-o clipită.
Geoff Berkshire – Paste Magazine
Este o surprinzătoare erupție de zel cinematografic și o provocare filosofică.
Manohla Dargis – New York Times
Susținut de prezenta Dnei. Johansson, Dl. Besson își păstrează mașina de creat divertisment în funcțiune.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
Ar fi greu să identifici o singură idee, scenă sau un singur element din film care să nu fie clișeu. Dar, pachetul întreg se simte proaspăt.
Peter Travers – Rolling Stone
Besson lasă toată distracția să se evapore.
Jim Vejvoda – IGN
Consolidat de interpretarea solidă a lui Scarlett Johansson și de ochiul format pentru acțiune al regizorului Luc Besson, Lucy va fi cu siguranță puțin cam prea mult de digerat pentru mare parte dintre privitori, dar merită bonusuri pentru ambiția nebunească de care dă dovadă.
John DeFore – Hollywood Reporter
Scenariul lui Besson nu oferă nici dinamica bine conturată a personajelor, nici motivații clare precum într-o bandă desenată decentă.
Jordan Hoffman – The Guardian
Fermecător în prostia sa.
Eric Kohn – IndieWire
Este posibil ca un film să fie atât inteligent, cât și stupid în același timp? Filmul “Lucy” al lui Luc Besson este un exemplu destul de categoric în această privință.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)