Știri
 

Magic in the Moonlight (2014)

Magie în lumina lunii

 
magie-in-lumina-lunii-poster
magie-in-lumina-lunii-poster
magie-in-lumina-lunii-poster

Magic in the Moonlight (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
14.11.2014
Durata:
98 minute
Rating:
AG - Audiență generală
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 17 critici/bloggeri de mai jos.
54%
54


Parerea ta
3 voturi

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Magic in the Moonlight (2014)

Acţiunea filmului este plasată în Franţa anului 1920, undeva în sudul ţării, pe opulenta Rivieră franceză şi urmăreşte aventurile unui cetaţean britanic (Firth), chemat să demaşte o tânără fată (Stone) ce se pretindea a fi o expertă în spiritism.

Desigur, scepticismul unora va avea de suferit, la şedinţele unde sunt toţi invitaţi întâmplându-se destul de multe lucruri stranii sau pur şi simplu magice, care vor influenţa până şi relaţia tensionată dintre cele două personaje.

Şi apoi peisajul şi frumuseţea tinerei aduc şi ele numeroase probleme personale.

Finalul însă este cel care ne pregăteşte cu adevărat cea mai reuşită Magie în lumina lunii.0

 
Recenzii Magic in the Moonlight (2014)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Magic in the Moonlight nu este un film mare, nu va rămâne unul de referință pentru filmografia lui Allen, dar te obligă să te simți bine, fără să-ți insulte inteligența. Este o colecție de cuvinte, de idei, de oameni, este o stare de bine. Iar asta nu-i puțin lucru.
Delia Marc – Filme-carti
Iluzia “iluzionistului” Allen este perfecta! Un iluzionist-magician sceptic poate, Woody Allen! Dar eu simt ca el crede profund in Magia dragostei si poate, putin-putin … si in lumea spiritelor! Oricum, se grabeste sa ne impartseasca mereu cate ceva din lumea lui magica, aici, acum, mereu acum, pe pamant, nefiind sigur ce va urma … dincolo.
Andreea Verde – Metropotam
E un ping-pong continuu, o lupta intre realism si magic, ezoterism si pragmatism, in urma careia castiga, fiecare, pe rand, pentru putin timp. Suficient cat sa nu te plictisesti.
Lucian Safta – Movienews
„Magie în lumina lunii” are o intrigă care se axează pe polemicile dintre raţionalism şi spiritualism, iar Emma Stone şi Colin Firth sunt îndrăgostiţi la propriu, în film. Woody Allen you did it again. Congrats!
Cristina Zaharia – Port.Ro
Şi filmul său de acum, foarte lejer, cu aer de vodevil sau de operetă, cu aerul său parfumat de vacanţă şi de epocă, te prinde în mrejele lui delicate. Mai puţin umor ca de obicei, însă replici ici-colo scăpărătoare, cu gagul ca de chibrit când se aprinde care te face să râzi.
Geoffrey Macnab – The Independent
Magic in the Moonlight se simte că este realizat de un regizor de 78 de ani. Dar, dacă ești pregătit să-i faci pe plac, poți descoperi un film cu un farmec considerabil.
Ian Nathan – Empire
Fără mare gravitate, dar nu fără fascinație.
Peter Bradshaw – The Guardian
Personajul lui Firth este atât de plictisitor și de monoton, lipsit de farmec și niciun pic relaxat. Ar fi trebuit să fie voios precum Cary Grant. Însă, este încruntat mai mult ca Gordon Brown.
Simon Foster – FilmInk
Precum un magician care dă din bagheta sa argintie sperând că o iluzie își va face apariția cumva, multe lucruri din Magic in the Moonlight nu sunt magice deloc.
Josh Jackson – Paste Magazine
O intrare în jumătatea de sus a filmografiei lui Woody Allen, care va dezamăgi pe cei cinici și va farmeca pe cei care sunt dispuși să lase speranța în viața lor.
Glenn Kenny – RogerEbert.Com
Mare parte din Magic in the Moonlight este o plăcere să experimentezi, mai ales dacă ești un admirator înfocat a modului sofisticat, nevrotic de comedii romantice care reprezintă una dintre specialitățile lui Allen.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
În ceea ce-l privește pe Allen, a realizat filme multa mai bune și amuzante. (…) “Moonlight” este magic, dar foarte puțin.
A.O. Scott – New York Times
Dl. Allen a avut urcușurile și coborâșurile sale de-a lungul anilor. Rar, însă, s-a întâmplat să prezinte pe ecran o poveste care să manifeste atât de puțină energie, atât de puțină curiozitate asupra ideilor sale și a situațiilor.
Peter Travers – Rolling Stone
Melancolia și nesiguranța pot părea calități pe care să le adaugi într-o aventură romantică. Dar această aparentă gravitate este ceea ce face din Magic in the Moonlight un film memorabil și distinctiv pentru Woody Allen.
Jordan Hoffman – Film.Com
Nu este precum capodoperele lui Allen, dar este destul de bun și merită timpul tău și respect.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O mică fantezie trecătoare care poate fi caracterizată ca Woody Allen de mic impact.
Eric Kohn – IndieWire
Este o distincție clară între comediile captivante ale lui Allen și ideile târzii. “Magic in the Moonlight” fără îndoială se încadrează în cea din urmă categorie.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)