Marele Picnic cu filme scurte are loc mâine, 13 iulie

Sâmbătă, 13 iulie, Grădina Botanică din București va găzdui Marele Picnic ShortsUP, un eveniment în care vor putea fi urmărite 11 scurtmetraje, dar în cadrul căruia vor avea loc și ”tururi ghidate pe aleile grădinii, jocuri în aer liber, board games și gustări de iarbă verde”.

Las deoparte faptul că nu știu exact la ce se referă organizatorii în comunicatul de presă când spun ”gustări de iarbă verde” și trec mai departe, la filmele care vor fi proiectate.

Nu înainte de a vă spune că Marele Picnic începe la ora 20:00, iar preţul unui bilet este de 20 de lei – achiziționat, în avans, de pe MyTicket sau Eventim, și 25 de lei, în seara evenimentului.

Filmele din program

Călătorie de afaceri / The Business Trip

(r. Sean Ellis, Marea Britanie – Franta, 2008)
e o comedie nominalizată la BAFTA și premiată la Toronto Film Festival despre un om de afaceri părăsit de iubită. O fotografie găsită în camera de hotel îl determină să-și depășească limitele. Sean Ellis este un promițător regizor britanic care, deși a debutat în lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat. A mai fost prezent la ShortsUP cu multi-premiatul film scurt Cashback.

O înșiruire curioasă de coincidențe / Curious Conjunction of Coincidences

(r. Joost Reijmers, Olanda, 2011)
Trei bărbați care au o zi proastă, trei întâmplări absurde și trei epoci istorice diferite duc la un singur mare incident care dinamitează viața liniștită din Amsterdam. Scurtmetrajul a primit premiul publicului la Aspen ShortFest, nominalizări la Clermont-Ferrand și la Hong Kong International Film Festival.

Dragoste la prima vedere/ Love at First Sight

(r. Michael Davies, Marea Britanie, 2010)
Nu te îndrăgostești în fiecare zi. O comedie cu John Hurt despre fluturi în stomac care a prins din zbor premiul publicului la Aspen Shortsfest și premiul juriului la Raindance Film Festival.

La pândă/ Watching

(r. Max Myers, Marea Britanie, 2010)
A sosit timpul. E momentul potrivit să uiți tot ce ai învățat până acum și să accepți provocările. Să vezi potențialul din orice posibilitate și să-ți dai seama unde e adevărul și unde e minciuna. Viața lui Josh se schimbă radical în ziua în care Carrick îi iese în cale, într-o cafenea. Un film scurt în care actorul Ian Hart te ține cu sufletul la gură timp de 10 minute.

Cui i-e frică de zbor?/ Fear of Flying

(r. Conor Finnegan, Irlanda, 2012)
Personajul animatiei câștigătoare la L.A. ShortFest e o pasăre fricoasă care face tot posibilul pentru a evita călătoria spre sud la venirea iernii.

Stop joc/ Arrêt demandé

(r. Thomas Perrier, Franta, 2007)
Dacă Patrice își dorea o zi liniștită, cu siguranță nu a ales femeia potrivită.

Frumusețe adevărată/ True Beauty This Night

(r. Peter Besson, SUA, 2009)
Rhett cunoaște iubirea adevărată într-o oarecare noapte de muncă. Acum trebuie doar să o convingă că ea e aleasă – un lucru deloc ușor având în vedere circumstanțele primei întâlniri…

Noii Locatari /The New Tenents

(r. Joachim Back, SUA / Danemarca, 2009)
Un vecin indiscret, un traficant de droguri ce-ţi îngheaţă sângele în vene şi un soţ ce flutură o armă. Noul lor apartament îşi dezvăluie o istorie terifiantă într-un film amuzant, romantic, dar şi înspăimântător. Câştigător la Oscar în 2010, secţiunea ficţiune.

Dik

(r. Christopher Stollery, Australia, 2011)
a câștigat premiul publicului la Palm Springs ShortFest, premiul pentru cea mai bună comedie la Rhode Island International Film Festival și două premii la Aspen ShortFest, unul din cele mai mari festivaluri de film scurt din America. Dik spune povestea unui tată îngrijorat de descoperirea unui detaliu stânjenitor din viața băiețelului său de 8 ani. Când iei lucrurile prea în serios, trebuie să știi unde să te oprești, mai ales dacă la mijloc e o căsnicie aproape perfectă.

Pe muchia destinului / Mobile

(r. Verena Fels, Germania, 2010)
Prietenia adevărată cere sacrificii. O vacă deloc grațioasă decide să-și urmeze destinul și să ajungă cât mai aproape de singurul ei amic. Pentru asta trebuie să treacă o probă de foc ce implică echilibristică și umor. Premiul pentru cel mai bun film tânăr la Anima Mundi, festival intrenațional de animație din Brazilia.

Paul Rondin est… Paul Rondin

(r. Frédérick Vin, Franta, 2008)
Cu toții ajungem să avem defecte profesionale în timp. O agenție matrimonială care să ne găsească perechea în funcție de defectul nostru ar fi exact ce am avea nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *