Știri
 

No! (2012)

Nu

 

No! (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
05.07.2013
Durata:
118 minute
Site oficial:
No! (2012)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
98%
98


Parerea ta
4 voturi

 
Actori

Sinopsis No! (2012)

Dictatorul militar Augusto Pinochet organizează, în 1988, un plebiscit pentru ca poporul să decidă dacă acesta va rămâne în funcţie sau nu pentru încă opt ani. Liderii opoziţiei, adepţii votului NU, îl determină pe un tânăr ambiţios, Rene Saavedra, să conducă această campanie.
În pofida tuturor dificultăţilor, cu puţine resurse şi sub supravegherea oamenilor dictatorului, Saavedra şi echipa sa elaborează un plan îndrăzneţ pentru a câştiga alegerile şi de a elibera poporul statului Chile.0

 
Recenzii No! (2012)
 
 
Dragoş Marin – Film Reporter
Docu-dramă isteaţă şi expert montată, No e o introducere accesibilă în istoria chiliană, care are destul de multe lucruri de spus despre lumea de azi şi invită la paralele şi discuţii. Cu alte cuvinte, are relevanţă.
Cara Nash – FilmInk
Un film amuzant, fascinant și tulburător despre căderea lui Pinochet, inteligent filmat și interpretat superb.
Omer M. Mozaffar – RogerEbert.com
Filmul devine un fel de meci de box, din ce în ce mai intens, cu fiecare rundă care trece, pregătindu-se pentru un final captivant.
Peter Travers – Rolling Stone
Nominalizat de către Academie la categoria Cel mai bun film străin, No te prinde violent, fără milă, și te menține fascinat.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
se folosește de detalii ale epocii respective, de filmări din arhivă și de tehnologia anilor 80, pentru a crea un excelent document autentic, pur, al unei mărețe realizări democratice.
Gabrielle Lipton – Paste Magazine
Cel de-al patrulea film al lui Pablo Larrain și al treilea din trilogia dedicată dictaturii din Chile, No spune povestea unei campanii de promovare a fericirii, care a întrerupt 15 ani de dictatură.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Spune-i da lui No.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un fascinant studiu despre democrația de bază.
Philip Wilding – Empire
Oamenii care trebuia să câștige au câștigat, dar această poveste fascinantă reflectă caracterul uman din spatele istoriei.
Manohla Dargis – New York Times
“No” este un film urât – la propriu – pentru niște vremuri urâte. Este murdar, cu puține detalii frumoase, dar anti-estetica sa este intenționată și, după ce ochii se obișnuiesc cu asta, este chiar vizionabil și convingător.
David Rooney – Hollywood Reporter
dezvoltarea personajelor și conflictele personale sunt prea puțin explorate
Guy Lodge – HIT FIX
o înduioșătoare celebrare a democrației, căreia i-a fost adăugat un pic din umorul acid specific regizorului, pentru a ne aminti că suntem la el acasă.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)