Paolo Sorrentino, despre La Grande Bellezza

La Grande Bellezza, filmul premiat anul acesta cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, a intrat de vineri, 28 martie, în cinematografe.

Scenariul a fost scris de Paolo Sorrentino, împreună cu Umberto Contarello, iar din distribuție fac parte Sabrina Ferilli, Toni Servillo, Carlo Verdone.

Paolo Sorrentino a răspuns la câteva întrebări despre La Grande Bellezza.

Despre cultul mâncării

Câteodată se pare că nu putem vorbi de altceva decât despre ce gătim şi în ce fel. Mie mi s-a părut amuzant să pomenesc de asta… Aroganţa tiranică a unora care vor să impună peste tot aceste subiecte de discuţie legate de bucătărie începe să mă cam calce pe bătături. De aceea, am vrut să arăt cum acest trend a câştigat atât de mult teren încât a ajuns şi în cele mai surprinzătoare locuri, cele dedicate spiritului.

Despre conexiunile cu opera altor regizori

În opinia mea, La Grande Bellezza nu este un film care implică citarea cuiva, în sensul strict al cuvântului. Dar este un film îndatorat în întregime marelui cinematograf italian al lui Scola, Fellini, Ferreri, Monicelli etc.

Despre Roma

Mă gândesc demult la un film despre contradicţiile, frumuseţile şi scenele la care am fost chiar eu martor, precum şi la oamenii pe care i-am întâlnit în Roma. Roma e un oraş minunat, dar în acelaşi timp plin de pericole. Prin pericole mă refer la aventuri intelectuale care nu duc nicăieri.

După doi ani de călătorit între Europa şi SUA am simţit că trebuie să mă opresc. Am vrut să-mi păstrez stilul de viaţă cu un proiect care să-mi permită să vin acasă în fiecare seară. Dar, în realitate, La Grande Bellezza a fost un proiect mai mult decât epuizant, în ciuda experienţei pasionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *