Review > saramon vs Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Pirates-of-the-Caribbean-Dead-Men-Tell-No-Tales-review

În urmă cu 14 ani, apărea primul film din această franciză, iar Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl a reprezentat o surpriză plăcută, chiar dacă în privința încasărilor la nivel global stă cel mai prost dintre toate cele patru filme lansate până anul acesta (numai 654 de milioane de dolari). Cel de-al doilea film din serie, Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, apărut în 2006, a depășit un miliard de dolari în încasări, la fel și cel de-al patrulea, On Stranger Tides, din 2011.

Disney s-a gândit să reînvie această franciză iar după șase ani și mai multe amânări din cauza unor probleme legate de producție apare acum Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Scris de Jeff Nathanson – care a mai realizat și scenariul lui Tower Heist, al cincilea film din franciza Pirates of the Caribbean are cam tot ce-i trebuie unui film de vară pentru a fi distractiv: are câteva efecte vizuale spectaculoase, are câteva replici amuzante, are câteva scene de acțiune interesante și mai are și o tentativă de poveste de dragoste.

De regie s-au ocupat Joachim Rønning și Espen Sandberg (Kon-Tiki) și n-au făcut deloc o treabă rea.

Trailer Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Johnny Depp revine în rolul căpitanului Jack Sparrow, care trece printr-o perioadă un pic mai dificilă. După ce nu se aleg cu nimic în urma spargerii unei bănci, oamenii din echipajul său decid să-l părăsească. Iar ca lucrurile să fie și mai interesante, Căpitanul Salazar (Javier Bardem), unul dintre mai-vechii săi dușmani, a reușit să scape din Triunghiul Diavolului și este gata să se răzbune pe Sparrow.

Într-un alt fir narativ apar Henry (Brenton Thwaites), membru al Marinei Regale Britanice, și Carina Smyth (Kaya Scodelario), astronom aspirant și vrăjitoare în ochii majorității. Cei doi reușesc cumva să-i salveze viața lui Sparrow și toți trei pleacă în căutarea Tridentului lui Poseidon, un obiect care ar avea puterea de a anula orice blestem al mării.

Într-adevăr, povestea are multe probleme de logică, dar un film cu pirați(și rechini)-fantomă are o logică proprie, căreia mai bine nu-i acorzi atenție.

Se așteaptă ca Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales să câștige până la 275 de milioane de dolari în weekendul de debut în întreaga lume și, în total, să depășească un miliard de dolari. Așadar, se anunță un an bun pentru Disney, care mai are în portofoliu și Beauty and the Beast, ce tocmai a trecut de 1.2 miliarde de dolari, și Guardians of the Galaxy Vol. 2, ce a ajuns la 750 de milioane de dolari.

Însă chiar dacă este suficient de distractiv pentru a-i mulțumi pe cei mai mulți dintre spectatori, Dead Men Tell No Tales este și suficient de lipsit de originalitate încât să fie uitat rapid.

Personajele nu sunt nici ele memorabile, ba chiar, exceptându-l pe Sparrow, toate sunt prea puțin dezvoltate, fără personalitate și neinteresante. Căpitanul Salazar iese un pic în evidență, dar numai datorită interpretării lui Javier Bardem. În vreme ce Geoffrey Rush este irosit în rolul Căpitanului Hector Barbossa.

Povestea de dragoste dintre Carina și Henry pare mai mult forțată iar interpretările celor doi nu reușesc să ofere personajelor carisma necesară pentru a atrage interesul publicului.

Totuși, nu trebuie uitat că Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales este cel de-al cincilea film dintr-o franciză inspirată din tematica unui parc de distracții. Iar dacă ai așteptări mai mari de la un astfel de film, nu filmul e cel care a greșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *