Știri
 

Poulet aux prunes (2011)

Iubire persană

 

Poulet aux prunes (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
10.02.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
68%
68


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis Poulet aux prunes (2011)

Teheran, anul 1958 – De când îndrăgita vioară a lui Nasser Ali Khan, renumit violonist, este distrusă, acesta pierde gustul vieții. Incapabil să mai găsească o altă vioară pentru a o înlocui, se așează în pat și așteptă moartea, alunecand în reverii melancolice, fericite și pline de umor.0

 
Recenzii Poulet aux prunes (2011)
 
 
Dragoş Marin – Film Reporter
Filmul rămâne însă până la sfârşit inventiv şi interesant vizual, motiv suficient pentru care îi stă bine pe ecranul de cinema. Mai ales în cazul în care nu aţi observat că fiecare dintre noi are nevoie de un strop de suprarealism.
Alartes – Filme-Cărți
un sofisticat basm oriental. O poveste dulce-amară, ţesută cu migală, dar mai ales cu o fantezie debordantă. Un film despre forţa creatoare şi totodată distructivă a sensibilităţii sufletului omenesc.
Manuela Zipişi – Liternet
filmul nu se încheagă convingător. Schematismul întregii construcţii este poate şi puţin jucat – avem totuşi de-a face cu un fel de basm, aşa cum suntem preveniţi din debut, iar personajele de poveste sunt până la urmă arhetipuri…
Deborah Young – Hollywood Reporter
Al doilea film al regizorilor Marjane Satrapi și Vincent Paronnaud, după animația Persepolis, îmbină umorul și poezie cu o minunată măiestrie artistică.
Damon Wise – Empire
Chicken with Plums reprezintă o realizare senzațională pentru Marjane Satrapi, după animația Persepolis.
Xan Brooks – The Guardian
Este îndrăzneț, exotic și distinctiv. Dar, Satrapi și Paronnaud au făcut povestea mult prea dulce pentru gustul meu, iar având în vedere că filmul este despre disperare și sinucidere, chiar este mult prea nesubstanțial pe alocuri.
Oliver Lyttelton – Indie Wire
Sunt câteva lucruri plăcute pe care le poți găsi în “Chicken with Plums”, dar așteptăm ceva mai satisfăcător de la echipa regizorală data viitoare.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)