Știri
 

Principii de viaţă (2010)

 

Principii de viaţă (2010) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
30.09.2011
Gen:
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 8 critici/bloggeri de mai jos.
50%
50


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Principii de viaţă (2010)

În Principii de viață, Emilian Velicanu, un bărbat la patruzeci și ceva de ani, se poate socoti un om realizat. Are destui bani, îşi construieşte o casă la marginea Capitalei, are o nevastă tînără (a doua), un copil cu ea şi un copil din prima căsătorie. Cu o zi înaintea plecării în concediu trebuie să lase în Bucureşti toate lucrurile rezolvate. Însă lucrurile se decalează uşor, iar întîrzierile zilei se adună şi pretenţia lui Velicanu de a controla jovial propria lui viaţă şi vieţile celor din jur apare din ce în ce mai absurdă şi mai dureroasă. Criza de la sfîrşitul zilei îl pune în faţa întrebării dacă este cu adevărat realizat şi fericit, iar Velicanu trebuie să afle dacă are sau nu puterea de a răspunde onest la această întrebare.0

 
Recenzii Principii de viaţă (2010)
 
 
Delia – Filme Cărți
Principii de viata este unul dintre cele mai bune filme romanesti pe care le-am vazut. Parerea mea :) . Pentru ca reuseste intr-un mod subtil-inteligent sa ne prezinte asa cum suntem astazi multi dintre noi, sau cum am putea deveni, daca nu constientizam si asimilam mesajul filmului.
Lucian Maier – Liternet
Principii de viaţă oferă un parcurs chinuit, în care simţi cazna autorilor (scenarişti şi regizor) de a găsi un drum în urma căruia lecţia de viaţă pe care vor să o predea să aibă o susţinere cît mai trainică. Filmul e cusut cu aţă albă, realizezi asta urmărind goana personajului principal.
OanaVo – metropotam
Principii de viata este un film realist care ne poarta prin existenta unui personaj pentru care totul pare sa mearga din bine in mai bine, o poveste in care putem recunoaste elemente atat de comune vietii noastre cea de toate zilele.
Iulia Blaga – HotNews
„Principii de viata” nu e, daca e nevoie de comparatii, la fel de bun ca „Felicia, inainte de toate” sau „Cea mai fericita fata din lume”. E autentic pe mari portiuni, dar e inegal, neomogen si lipsit de zvac. Ii lipseste ceva.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Ca şi Boogie, Principii de viaţă te înspăimântă: ce-i de făcut ca vârsta să-ţi aducă seninătate şi împlinire? În universul Rădulescu-Baciu, răspunsul este unul pesimist. Poate peste încă zece ani…
Roxana Coţovanu – Film Menu
E păcat de poveste. În mâinile altui regizor ar fi putut fi înduioșătoare, pentru că, în fond, Velicanu nu e o brută, ci un control freak care își pierde controlul făcând un gest necugetat când realizează că viața sa nu e atât de roz precum o vrea el.
Floryan – FilmeTari
M-au amuzat lucruri simple de la goblenurile de pe masa pana la faianta din bucatarie. Sa nu mai vorbim de scena din final. Scena care, desi destul de falsa, m-a amuzat teribil.
Neil Young – Hollywood Reporter
În afară de interpretarea lui Ivanov, nu prea mai e altceva în acest film – nici regia lui Popescu și nici scenariul (co-scris de Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu) – care să facă să merite efortul lui Ivanov.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)