Știri
 

Promised Land (2012)

Tărâmul făgăduinţei

 

Promised Land (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
15.02.2013
Gen:
Durata:
106 minute
Rating:
IM-12 Interzis minorilor sub 12 ani
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 15 critici/bloggeri de mai jos.
55%
55


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis Promised Land (2012)

Steve Butler (Matt Damon) este un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului. El declanşează o serie de evenimente care îi vor schimba viaţa după ce ajunge într-un orăşel unde angajatorii săi vor să pună mâna pe resursele naturale locale.

Steve e trimis la McKinley, un orăşel de provincie, împreună cu colega sa Sue Thomason (laureata cu Oscar Frances McDormand). În ultimii ani oraşul a fost lovit puternic de recesiunea economică, aşa că cei doi sunt convinşi că localnicii vor ceda imediat propunerii lor de a le ceda drepturile de a fora pe pământurile lor, privindu-i ca pe nişte salvatori.

Însă ceea ce părea la început o misiune de rutină de rezolvat într-o vizită extrem de scurtă se complică pe plan profesional din cauza apelului lui Frank Yates (Hal Holbrook, laureat cu Oscar), un respectat profesor din oraş, care îşi cheamă concetăţenii la o mai atentă considerare a ofertei celor doi corporatişti, dar şi pe plan personal, după ce Steve face cunoştinţă cu Alice (Rosemarie DeWitt).

Când în peisaj îşi face apariţia şi Dustin Noble (John Krasinski), un ecologist versat, lucrurile se încing şi miza creşte periculos, atât cea personală, cât şi cea profesională.0

 
Recenzii Promised Land (2012)
 
 
Delia – Filme-cărți
un film interesant lucrat, extrem de cald si empatic.
Angela Georgiana – Anzhela Movies
“Promised Land” este unul din filmele ce se doreste a fi un tribut adus peliculelor in care muzica fermierilor rasuna in localurile unde fiecare se cunoaste cu fiecare.
Promised land este un film care ne arată că the greater good învinge, dar parcă mi-e dor de filmele lui Gus Van Sant în care neprevăzutul era cel care învingea.
Ioana Raluca Popescu – Raluk
Din pacate, Promise Land ramane un experiment sec si fara vlaga ce putea sa functioneze mult mai bine dezvoltat ca o poveste pentru televiziune si sa ofere mai mult spatiu de desfasurare personajelor decat rezultatul din cinematografe.
Ioana – FilmeTari
Până la final, povestea se dovedeşte a fi una searbădă, în care accentul nu se pune pe nimic în mod special. Mai pe scurt, filmul stă cu fundul în șapte luntri. Umorul este prezent în porţii foarte mici şi insuficiente
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
Tărâmul făgăduinţei, cu Matt Damon, John Krasinski şi Frances McDormand, un film obligatoriu de văzut
Andrew Pulver – The Guardian
Iată un thriller anti-corporatist cu adevărat entertaining regizat de Gus Van Sant
Annlee Ellingson – Paste Magazine
Promised Land încearcă să prezinte ambele versiuni ale povești, până la un punct în care decide să țină partea anti-corporatiștilor.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Damon și Krasinski au scris scenariul și au făcut o treabă bună, aducând poveștii un plus de eleganță și imprevizibilitate.
Peter Travers – Rolling Stone
Regizorul Gus Van Sant găsește partea umană a unei probleme dificile. Nicio polemică. Doar fața Americii în plină criză.
A.O. Scott – New York Times
Promised Land pare un film nesigur, neștiind cum să împace ideile polemice cu impulsul de a spune o poveste și, astfel, nereușind să-și respecte promisiunea.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Lăsând deoparte bunele intenții și treaba bine făcută, filmul se pierde înainte de a ajunge la o concluzie.
Amanda Mae Meyncke – Film.com
Acesta nu este un proiect realizat mai mult ca un capriciu, ci o bucată de cinema puternică și legitimă.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Promised Land își prezintă ideile referitoare la mediu într-un mod deschis și direct, numai că în a doua parte se lovește de câteva probleme de ordin narativ și la nivelul dezvoltării personajelor, ceea ce-i slăbește impactul
Eric Kohn – Indiewire
În momentul în care Promised Land termină de setat intriga principală, filmul nu pare a mai avea încotro merge.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)