Premieră:
02-09-2011
Gen:
Site oficial:
Rabbit Hole (2010)
Distribuitor:
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Pe umerii celor doi actori – Nicole Kidman și Aaron Eckhart – stă întreaga greutate a filmului, iar John Cameron Mitchell îşi consolidează prestigiul unui regizor extrem de atent cu protagoniştii săi: nicio replică falsă, niciun gest nejustificat, nicio exagerare melodramatică nu dăunează subiectului incomod, dar adesea mai amuzant decât te-ai putea aştepta de la context.
Andreea Ciobanu – Raluk
Nu-mi pot imagina prin ce trec niste parinti care-si pierd copilul, dar acest film iti ofera franturi din viata si experienta pe care nu am vrea sa o traim vreodata. Sincer, nu recomand acest film tuturor pentru ca iti poate strica ziua. E adevarat, sentimentul pe care ti-l lasa acest film nu e tocmai unul de fericire excesiva. Rabbit Hole este doar pentru iubitorii de drame, pentru persoanele care iubesc sa verse lacrimi fierbinti si sa contempleze la nemurirea sufletului.
Mihaela – FilmeTari
Din păcate, pentru mine filmul a fost o dezamăgire, asta în condiţiile în care aveam aşteptări incredibil de mari de la acest film. Ceea ce nu mai contează acum, bineînţeles.
Iulia Blaga – HotNews
„Rabbit Hole” nu e un film memorabil sau unul pe care sa il revezi iar si iar, si nu e nici genul de film la care sa stai sa te gandesti cateva zile, dar faptul ca este bine jucat ii da consistenta si credibilitate.
Roger Ebert- Chicago Sun-Times
Rabbit Hole este un provocare tehnică. Este simplu să acoperi toate evenimentele din poveste, dar nu e atât de simplu să le conturezi pentru a avea căldură şi umor. Ştiam despre ce va fi filmul, dar am fost impresionat de modul în care a fost prezentată acea poveste.
A.O. Scott – New York Times
Becca şi Howie sunt personaje cu sentimente complexe, iar Dna. Kidman şi Dl. Eckhart, cu îndemânare şi curaj, comunică o parte din aceste sentimente audienţei. Dar, un element crucial al individualităţii lor lipseşte, astfel toată acea emoţie nu reuşeşte să inspire empatia de care au nevoie cu disperare aceşti părinţi, dar şi noi, spectatorii.
Peter Travers – Rolling Stone
Mitchell regizează cu deosebită îndemânare şi compasiune fără să devină melodramatic. Kidman reuşeşte cea mai bună interpretare a sa. Ultima scenă este realmente devastatoare. aşa cum este, de altfel, şi filmul.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Filmul atinge momente de catarsis, dar sunt prea grele pentru a putea fi digerate.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Rabbit Hole are dialoguri dureroase, dar cel mai devastator lucru al său este că îşi conturează în mod abil un arc dramatic plin de viaţă din sufletele care sunt prea distruse pentru a mai simţi propriile sentimente.
Kenneth Turan – L.A. Times
Temele filmului sunt foarte puternice, întrebările despre cum trecem peste durere şi ne reconectăm la viaţă sunt fără îndoială extrem de viabile, dar un aer de familiaritate pretenţioasă înăbuşă impactul care ar fi trebuit să existe aici. O poveste despre persoane care sunt la limita auto-controlului nu este cel mai bine prezentată printr-un film care rămâne cuminte.
Helen O’Hara – Empire
Să nu fii speriat de conţinutul filmului; este la fel de inteligent, amuzant, prostesc şi înfricoşător ca și viaţa reală. Kidman şi Eckhart scot ceea ce au mai bun din fiecare; Kidman, în mod special, nu a jucat mai bine ca acum de la To Die For – şi, poate, nici atunci.
Jim Vejvoda – IGN
Rabbit Hole este unul dintre cele mai oneste descrieri ale durerii prezentate vreodată în filme. Nu este uşor să treci peste, dar îţi oferă ceva speranţă, umor şi catarsis. Într-un fel ca şi viaţa.
Sean Gandert – Paste Magazine
Nu este documentar, dar Rabbit Hole este unul dintre cele mai reale filme realizate în ultima vreme, un tribut frumos adus celor care se confruntă cu pierderea cuiva drag, încercând să găsească un sens vieţii.
Mi-a plăcut Rabbit Hole cu toată fiinţa mea, şi este un film care reuşeşte să îndrepte lucrurile între două suflete în această lume. Îţi va devasta inima, dar te va readuce la viaţă mult mai puternic decât erai înainte să intri la cinematograf. Promit.
Mark Demetrius – Film Ink
Cu un scenariu excepţional şi bine interpretat, această dramă dureroasă şi, uneori, amuzantă evită clişeele, fiind apropiată de viaţa reală.
Kevin Jagernauth – Indie Wire
Onest şi puternic, Rabbit Hole dezvăluie faptul că cel mai greu lucru despre pierderea unei persoane dragi este să înveţi să trăieşti cu acel sentiment.
Eric D. Snider – Film.Com
Una dintre cele mai bune drame ale anului 2010.
Anthony Quinn – The Independent
Jocul actorilor sugerează starea de Nu-Vreau-Să-Aud-Aşa-Ceva-Acum, iar, de cele mai multe ori, spectatorul simte acelaşi lucru în privinţa filmului. Dacă chiar trebuie să urmăreşti portretul unei căsnicii ajunsă pe punctul de a se destrăma, încearcă Blue Valentine, în care, cel puţin, îţi pare rău pentru cuplul nefericit care, odată, se iubea.
Clemba Stow – The Vine
Filmul este tandru şi sensibil acolo unde trebuie, dar şi copleşitor de plăcut atunci când nu trebuie. Pentru că, până la urmă, nu este nimic de plăcut la durerea cuiva.
Drew McWeeny – Hit Fix
John Cameron Mitchell a realizat ceva sensibil, amuzant, puternic, iar, pe alocuri, aproape copleşitor din punct de vedere emoţional. Ceea ce face ca filmul să fie atât de bun este că tratează durerea nu ca un subiect, ci ca o cauză.