Știri
 

The Raven (2012)

Corbul

 

The Raven (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
27.04.2012
Site oficial:
The Raven (2012)
Distribuit în România de:
, ,
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 14 critici/bloggeri de mai jos.
28%
28


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis The Raven (2012)

Când o mamă şi o fiică din în secolul al 19-lea sunt găsite ucise cu brutalitate în casa lor din Baltimore, detectivul Emmett Fields (Luke Evans) face o descoperire şocantă: crima seamănă cu cea dintr-o povestire publicată în ziarul local. Povestirea, scrisă cu detalii sângeroase, face parte dintr-o colecţie a scriitorului aspirant şi inadaptat social, Edgar Allan Poe. Dar, chiar în timp ce Poe se află în interogatoriul poliţiei, are loc o altă crimă, şi aceasta inspirată tot de o populară povestire de-a acestuia.

Field înţelege rapid că ucigaşul foloseşte scrierile lui Poe ca inspiraţie pentru masacrele sale, aşa că apelează la ajutorul scriitorului pentru a-l opri. Dar, când cineva apropiat lui Poe e în pericol să devină următoarea victimă a criminalului, miza creşte enorm, iar creatorul poveştilor cu detectivi îşi pune la bătaie propriile abilităţi de deducţie pentru a încerca să rezolve acest caz înainte de a nu fi prea târziu.0

 
Recenzii The Raven (2012)
 
 
Laura Trisca – Cinemateca Trisk
The Raven se rostogolește ireversibil pe panta eșecului, lăsând în urmă o mânjeală semi-gotică irelevantă, deși tare mă tenta să-i zic spârcâială. Un fel nefericit de a vinde tomate cu aspect estival îmbietor, dar cu gust iernatic.
Angela – Anzhela Movies
Filmul are momentele sale bune, dar nu neglijez faptul ca uneori pare ca te pierde ca spectator pentru ca amana prezentarea unor momente cheie care sa imprime stare de tensiune, optand sa taraganeze niste secvente cu discutii inutile.
Delia – Filme-cărți
Recomandarea mea este sa vedeti acest film si apoi, daca nu l-ati citit pe Poe, sa o faceti fara intarziere. Iar daca l-ati citit demult, cum e cazul meu, sa reveniti si sa va verificati vechile impresii si emotii.
Crăița Nanu – Raluk
The Raven se vrea un thriller gotic despre un criminal in serie. The Raven se vrea un omagiu adus lui Poe. The Raven nu reuseste sa fie nici una, nici alta, dar umbla cu cioara vopsita, ceva de speriat.
OanaVo – metropotam
Condeiul, cerneala, cuvintele scrise si misterul au rolurile principale in The Raven (profunde subiectiv spus, filmul iti confera o senzatie detectiveasca, ca spectator incepi si tu sa incerci sa pui cap la cap detaliile).
Tyler Chase – Paste Magazine
În ciuda celor mai bune elemente-clișeu pe care realizatorii le folosesc pentru a crea atmosfera (lanterne, ceață, canale), suspansul nu prea există, pentru că nu-ți pasă foarte mult de personaje.
Bill Gibron – Film Critic
Probabil că ar fi trebuit să folosească un alt manuscript.
Eric D. Snider – Film.com
Problema lui The Raven este aceeași pe care o au multe filme: nu-l au în distribuție pe Nicolas Cage.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Nu e nici suficient de mare și nici suficient de înfiorător pentru a satisface dorința de crimă, mister și aluzii literare.
A.O. Scott – New York Times
Dl. Cusack face tot posibilul să împace părțile contradictorii ale unui personaj incoerent, într-un, îmi pare rău s-o spun, film incoerent.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
“The Raven”, un thriller emoționant cu personaje în costume de epocă, încearcă să explice moartea lui Poe punând laolaltă părți aleatorii din alte thrillere despre criminali în serie.
Kim Newman – Empire
Poe a fost unul dintre cei mai răi și fără milă critici ai epocii sale. N-ar fi lăsat acest film să treacă așa ușor.
Peter Bradshaw – The Guardian
e o idee bună să dea lui Baltimore un nou ucigaș în serie cu mai mult de un secol înainte ca Dr Hannibal Lecter să fie angajat de Johns Hopkins Medical Centre în acel oraș.
Nigel Floyd – IGN
Un biopic gothic pe care-l poți trece cu vederea, care are un scenariu stângaci și nimic mai mult.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)