Două lucruri mi-au plăcut la Fantastic Beasts and Where to Find Them. Sau mai bine spus, nu-s lucruri, ci un fel de ființe. Una-i vrăjitoare și cealaltă – un animal fantastic. Una-ți citește gândurile, scutindu-te astfel de efortul de a le rosti, cealaltă te poate scuti rapid de efortul de a mai căra după tine bani sau/și bijuterii. Pe una o cheamă Queenie, cealaltă-i un niffler.
Filmul este regizat de David Yates, cel care s-a ocupat și de ultimele patru filme din seria Harry Potter, iar J.K. Rowling preia pentru prima dată, exclusiv, rolul de scenaristă.
Avându-l și pe Eddie Redmayne în distribuție, Fantastic Beasts and Where to Find Them va fi fără îndoială un succes la box-office, studiourile Warner Bros. având deja în plan lansarea altor patru filme în această serie.
Newt Scamander (Eddie Redmayne) sosește în New York-ul anului 1926 cu niște animale fantastice în servietă. Acestea evadează. El se intersectează cu un tip pe nume Kowalski (Dan Fogler). Acest Kowalski încurcă servietele și pleacă acasă cu cea a lui Newt. În toată povestea mai apare și agenta specială Porpentina Goldstein (Katherine Waterston) și deja lucrurile se complică.
În lumea de aici, toate dezastrele se repară instantaneu iar memoria muritorilor de rând care au fost martori ai unor momente de magie este ștearsă pe loc. Aici nu există pericol decât la nivel de discuție. Nu există tensiune, la fel cum nu există personaje cu care să empatizezi.
Această lume creată de J.K. Rowling posedă toate briz-briz-urile de care are nevoie o poveste fantastică, iar efectele vizuale văzute în IMAX nu te pot lăsa indiferent(ă), dar este o poveste goală pe dinăuntru, o poveste frumoasă și spectaculoasă, dar fără suflet.
Din fericire, există multe momente amuzante – de cele mai multe ori, vinovat fiind Kowalski. Și mai există și un niffler, care-i cam calcă pe urme lui Baby Groot. Și tot din fericire Porpentina Goldstein are și o soră (Alison Sudol), o vrăjitoare care citește gândurile și care parcă-ncepe să-l placă pe Kowalski.
Fantastic Beasts and Where to Find Them e ca un basm pentru copiii acestor vremuri, numai că-i lipsește misterul, iar Newt nu este un personaj care să te fascineze, nici măcar cu dansul lui ritualic de împerechere cu un rinocer.
Alison Sudol nu e doar actriță, ci mai și cântă, sub numele de A Fine Frenzy, un pseudonim preluat din piesa Visul unei nopți de vară, a lui Shakespeare. A scos deja trei albume cu casa de discuri Virgin și a cântat în deschiderea concertelor lui Rufus Wainwright.
Cum adica ii lipseste misterul? Poate va mai uitati o data la film…sa-l si intelegeti!