Știri
 

Route Irish (2010)

Route Irish

 

Route Irish (2010) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
09.12.2011
Site oficial:
Route Irish (2010)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
80%
80


Parerea ta
niciun vot

 
Regia
Scenariu
Actori

Sinopsis Route Irish (2010)

Septembrie 2004. Fergus (fost membru al forţelor speciale de elită ale Armatei britanice – SAS) îl convinge pe Frankie (ex-Para), prietenul lui cel mai bun din copilărie, să intre în echipa sa de protecţie din Baghdad. 10.000 de lire pe lună, fără taxe. Ultima lor şansă să intre în acest război care devine din ce în ce mai comercializat. Împreună îşi riscă vieţile într-un oraş cufundat în violenţă, teroare şi lăcomie, şi “spălat” de un miliard de dolari americani. Trei ani mai târziu, Frankie moare pe Route Irish, cel mai periculos traseu din lume, care leagă aeroportul din Baghdad de Zona Verde. Înapoi în Liverpool, măcinat de durere, Fergus respinge explicaţia oficială a morţii lui Frankie şi porneşte o investigaţie pe cont propriu pentru a elucida cauza morţii prietenului său cel mai bun.2

 
Recenzii Route Irish (2010)
 
 
Delia – Filme Cărți
Route Irish este un film puternic, care iti capteaza atentia inca de la primele scene si te tine inlantuit pana la momentele finale. Un film unicat in aria sa, pentru ca eu – cel putin – nu am mai intalnit ceva asemanator.
Ken Loach face prin intermediul acestui film un salt istoric, însă își menține personajele la același nivel de hiper-activism și implicare, cumulul de conflicte cu substrat perfect ancorat într-o realitate recentă din Route Irish își găsește corespondent în conflictele ceva mai îndepărate pe axa timpului din The Wind That Shakes the Barley.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un film mic de-ale lui Lynch – dar care are câteva momente cu adevărat puternice și idei valoroase.
Anthony Quinn – The Independent
cel mai recent thriller al lui Ken Loach, care vorbește despre lucrurile murdare din Irak, nu se va număra printre cele mai bune filme ale sale.
David Hughes – Empire
pătrunzător și exploziv
Emmet OCuana – FilmInk
Încă o bucată de cinema foarte captivantă și umană, de la Ken Loach, care ridică întrebări cu privire la politica zilelor noastre.
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Are multe momente memorabile, mai mult sau mai puțin importante, de la un câine cu trei picioare care se întrevede, undeva în plan secund, bucurându-se, la scena în care Fergus privește oamenii de pe stradă, la întâmplare, prin luneta unei puști, sau chiar și inspirata alegere a cântărețului/muzicianului Kurd Talib Rascool pentru rolul unui translator irakian.


2 Comentarii


 1.  

  Sincer nu am mai auzit de acest film… o sa ma informez cu cate ceva despre el, si revin cu o opinie.
 2.  

  De ce doar 80%? :)
  Pentru mine, e cel mai bun film vazut de multa vreme.

  Răspunde


  (obligatoriu)