Știri
 

Salmon Fishing in the Yemen (2011)

La pescuit în deşert

 

Salmon Fishing in the Yemen (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
06.04.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 12 critici/bloggeri de mai jos.
50%
50


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis Salmon Fishing in the Yemen (2011)

Fred Jones (Ewan McGregor) este un om de ştiinţă specializat în piscicultură care are o căsnicie lipsită de dragoste şi a cărui lume este complet bulversată atunci când este însărcinat să supervizeze un proiect pe care îl consideră de-a dreptul ridicol: introducerea somonilor în aridele văi ale Yemenului. Iniţiatorul acestei nebunii este însuşi şeicul Yemenului (Amr Waked).

Atunci când Patricia Maxwell (Kristin Scott Thomas), purtătorul de cuvânt al primului ministru britanic, află de planul şeicului, ea profită de oportunitatea de a exploata această poveste interesantă, reuşind totodată să îndepărteze atenţia publică de la recentele eşecuri ale guvernului.

Presiunea este mare, astfel că, pentru a asigura succesul acestui plan, Maxwell îi încredinţează lui Fred conducerea proiectului, el fiind ajutat în acest demers de Harriet (Emily Blunt), energica reprezentantă a şeicului. Pe parcursul călătoriei lui Fred, intransigenţa acestuia începe să scadă, fapt datorat cu siguranţă farmecului celor doi entuziaşti: şeicul şi Harriet. Mai mult de atât, întâlnirile cu Harriet îi trezesc sentimente noi simţindu-se din ce în ce mai atras de aceasta.



1

 
Recenzii Salmon Fishing in the Yemen (2011)
 
 
Craita Nanu – Raluk
Salmon Fishing in the Yemen este un film cam ca umorul britanic.
Dragoş Marin – Film Reporter
Filmului îi iese însă intenţia de a nu supăra pe nimeni, nici măcar pe plătitorul de bilet, pentru că e onest şi jucăuş în abordare.
Peter Bradshaw – The Guardian
Această comedie britanică excentrică pare că îl are printre protagoniști pe Bill Nighy, deși nu-l are.
Anna Smith – Empire
Salmon Fishing este totuși un film plăcut dacă ești dispus(ă) să muști momeala.
Tim Walker – The Independent
Povestea lui Salmon Fishing… e prea previzibilă pentru a fi convingătoare.
Jesse Hassenger – Film Critic
Un cuplu drăguț, fermecător, în căutarea unui film mai bun.
Peter Travers – Rolling Stone
McGregor și Blunt au suficient farmec încât să dea și la alții (…). În Marea Moartă a Hollywood-ului, filmul lor este o încântare, debordând de amuzament și surprize.
Stephen Holden – New York Times
Șarmul întregului film se datorează farmecului d-lui McGregor și al d-rei Blunt
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Probabil că acesta pare a fi un film extraordinar. Așa ar fi putut fi, în mâinile maeștrilor comediilor clasice britanice. Din păcate, regizorul este suedezul Lasse
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Te poți simți bine la Salmon Fishing in the Yemen dacă accepți faptul că este cel mai bun film imaginabil care spune că a te îndrăgosti e la fel cu a înnota împotriva curentului.
John DeFore – Hollywood Reporter
Primul act al filmului este de departe cel mai plăcut, cu niște performanțe remarcabile, din partea celor trei actori principali
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Filmul are o distribuție impresionantă, cu Emily Blunt, Ewan McGregor, Kristin Scott Thomas și Amr Waked în centrul unei povești foarte inteligente despre problemele eco moderne, care se întrepătrund cu intrigile politice de modă veche și cu romantismul New Age.


1 comentariu


  1.  

    Am vazut filmul! Un scenariu destul de ok, si niste actori moderati.





    Răspunde


    (obligatoriu)