Știri
 

Seeking a Friend for the End of the World (2012)

Caut prieten pentru sfârșitul lumii

 

Seeking a Friend for the End of the World (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
13.07.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 16 critici/bloggeri de mai jos.
35%
35


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis Seeking a Friend for the End of the World (2012)

În vreme ce un asteroid se apropie de Pământ, un bărbat rămâne singur după ce soția sa îl părăsește panicată. Astfel, acesta decide să pornească într-o călătorie pentru a se reîntâlni cu iubita sa din liceu. O vecină i se alătură și, fără să vrea, aduce o întorsătură în planul lui.1

 
Recenzii Seeking a Friend for the End of the World (2012)
 
 
Ana Barbu – Raluk
Am mers cu modeste asteptari de bine la Seeking a Friend for the End of the World. Si doar rabdarea si hotararea sa am material complet pentru recenzie m-au facut sa nu “scurtez” ad-hoc vizionarea filmului.
Victor – FilmeTari
”Seeking a Friend for the End of the World” este alternativa la câteva francize „fără suflet” promovate agresiv, o tragi-comedie romantică care refuză să facă un compromis esențial, având un singur rezultat posibil: la final, poți ieși din sală un pic deprimat, dar în niciun caz nesatisfăcut.
Dragoş Marin – Film Reporter
Regizoarea şi scenarista Lorene Scafaria (Nick and Norah’s Infinite Playlist) pune de-un road-movie pigmentat cu personaje colorate (jucate, în parte, de excelenţi actori din sitcom-uri recente), care se mişcă bine atunci când se ţine de drum, dar se clatină serios atunci când se opreşte să îşi pună întrebări.
Peter Bradshaw – The Guardian
Ca întotdeauna, fără un scenariu amuzant, Carell seamănă cu cel mai ciudat ucigaș în serie din lume.
Geoff Berkshire – HIT FIX
Dacă ați mai avea doar câteva săptămâni de trăit, v-ați pierde chiar și numai un minut pentru a urmări filmul ăsta? În niciun caz.
Anthony Quinn – The Independent
E conceput prost.
Ian Freer – Empire
Poate nu atât de amuzant și de tulburător pe cât te-ai aștepta, dar Carell și Knightley sunt o companie plăcută pentru zilele de la sfârșitul lumii.
Dan Kaufman – Paste Magazine
Este plin de intenții bune, dar este tras în jos de un scenariu prea convențional. Ceea ce ar fi putut fi o abordare unică pentru acest gen de filme a devenit un film mic despre probleme mari de valoare medie.
A.O. Scott – New York Times
Problema este că după un început promițător, (Scafaria) permite filmului să se transforme într-o comedie romantică plictisitoare, care nu pare nici mai importantă și nici mai interesantă prin prisma calamității globale iminente ce se apropie.
Jim Vejvoda – IGN
La fel ca o cometă care trece razant pe lângă Pământ, Seeking a Friend for the End of the World ratează de asemenea ținta.
Betsy Sharkey – Los Angeles Times
Scafaria, care a surprins deosebit de plăcut cu scenariul său adaptat pentru Nick & Norah’s Infinite Playlist în 2008, este complet depășită de situație aici.
Peter Travers – Rolling Stone
Carell și Knightley dau tot ce-i mai bun din ei. Dar nu m-au făcut nici măcar pentru o clipă să-mi pese de ei ca și cuplu. Iar pentru o poveste de dragoste, acest lucru e practic sinonim cu sfârșitul lumii.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Sfârșește prin a fi o comedie romantică, deși nu promite niciun happy-end.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
În lumea noastră a filmelor de vară cu extratereștri și supereroi care par tot mai familiari, Dodge și Penny sunt cu atât mai prețioși, prin faptul că sunt oameni.
Stephen Dalton – Hollywood Reporter
Scafaria și cei doi actori principali deosebit de plăcuți au realizat un rom-com original, impresionant, amuzant și simpatic.
Eric Kohn – Indiewire
Șansele ca acest film să aibă profunzime se termină cu mult înaintea sfârșitului lumii.


1 comentariu    Răspunde


    (obligatoriu)