Știri
 

Shadow Dancer (2012)

Dansatoarea din umbră

 

Shadow Dancer (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
15.03.2013
Gen:
Durata:
101 minute
Rating:
NR-15
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 6 critici/bloggeri de mai jos.
83%
83


Parerea ta
1 vot

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Shadow Dancer (2012)

Un membru activ al IRA (Andrea Riseborough) este arestat în timpul unui atentat cu bombă eşuat în metroul londonez. Femeia acceptă să devină informator al serviciului MI5 (reprezentaţi de Clive Owen şi Gillian Anderson), de dragul copilului său minor. Ea se întoarce în Belfast, la familia sa care este în întregime implicată în operaţiuni IRA, cu grad mai mic sau mai mare de violenţă.

Povestea se complică încă de la prima misiune. Femeia este presată de autorităţi să livreze informaţii despre operaţiunile IRA, iar “fraţii” din reţea o suspectează de trădare şi ea riscă moartea. În tabăra cealaltă, agentul care o racolează (Clive Owen) răspunde pentru viaţa ei, însă se trezeşte prins în jocurile de culise din MI5 care pot duce la sacrificarea sursei sale.0

 
Recenzii Shadow Dancer (2012)
 
 
David Rooney – Hollywood Reporter
Thrillerul captivant al lui James Marsh vare se petrece în Irlanda de Nord necesită răbdare şi concentrare din partea audienţei sale, dar filmul impecabil realizat merită tot efortul.
Peter Bradshaw – The Guardian
Filmul lui Marsh este calm, rezervat. Tensiunea este subtilă – probabil mai subtilă decât ar fi trebuit.
Dan Jolin – Empire
O dramă cu spioni inteligentă şi emoţionantă.
William Goss – Film.Com
Tensiunea realizată de scenariul lui Tom Bradby este creată prin loialitatea individuală din IRA sau MI5, iar conversaţiile şi confruntările care urmează sunt succinte şi încordate în acelaşi timp.
Erin Free – FilmInk
Un film captivant, a cărui acţiune se desfăşoară lent, dar care filtrează inteligent temele politice prin intermediul celor personale.
Peter Calder – New Zealand Herald
Este un film cu clasă, care preia din clişeele unui gen suprafolosit şi adaugă noi elemente înţepătoare.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)