Știri
 

Silver Linings Playbook (2012)

Scenariu pentru happy-end

 

Silver Linings Playbook (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
01.02.2013
Durata:
122 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 18 critici/bloggeri de mai jos.
91%
91


Parerea ta
15 voturi

 
Actori

Sinopsis Silver Linings Playbook (2012)

Povestea debutează cu prezentarea succintă, dar sugestivă a vieţii lui Pat Solatano (Bradley Cooper), după ce acesta pierduse totul: casa, slujba şi chiar soţia. După ce petrecuse 8 luni într-o instituţie specializată pentru o infracţiune minoră, Pat se întoarce în locuinţa părinţilor, decis să îşi refacă viaţa, să-şi păstreze optimismul şi să se împace cu soţia sa, în ciuda despărţirii lor dificile.

În scurt timp, Pat o întâlneşte pe Tiffany (Jennifer Lawrence), o domnişoară cu un temperament dificil şi cu propriile probleme, iar acum filmului devine complicat cu adevărat. Tiffany se oferă să-l ajute pe Pat să se împace cu fosta lui soţie, dar Pat trebuie să facă ceva foarte important pentru ea, în schimb. Pe măsură ce înţelegerea lor se derulează şi finalurile fericite se întâmplă în viaţa fiecăruia, între cei doi se înfiripă o legătură surprinzător de strânsă. Femeia îl trage după ea în plimbări, lecţii de dans, iar din disfuncţionalitatea fiecăruia se naşte o prietenie ciudată şi o poveste frumoasă de dragoste.2

 
Recenzii Silver Linings Playbook (2012)
 
 
Angela – Anzhela Movies
“Silver Linings Playbook” te prinde in nebunia personajelor si nu te elibereaza pana nu ajungi la final.
Jovi – Filme-carti
Pozitiv, încrezător, plin de elemente interesante și de întrebări-cheie (Suntem atât de nebuni pe cât ne consideră lumea? e una dintre ele), ”Silver Linings Playbook” este un film bun al anului 2012 și, posibil-depinde de aprecierea fiecărui spectator, chiar meritoriu nominalizat la opt premii Oscar.
Marian Iuga – Film Sinopsis
E genul de film care te încântă, îţi schimbă starea de spirit, te face să zâmbeşti sau să te întristezi. E un film făcut mare de interpretare.
Gruia – Metropotam
Am mai descoperit ca prin felul in care trateaza acest subiect dificil (nebunia sub diversele sale forme si destul de grava la cei doi protagonisti), printr-un echilibru perfect intre umor si seriozitate, The Silver Linings Playbook reuseste sa-si revitalizeze genul (este promovat mai mult ca o comedie) si chiar sa-l revolutioneze, de ce nu.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Filmul este pigmentat cu o dragoste care Îl ia pe privitor prin surprindere. Suntem pregătiţi pentru nebunia comediei, dar compasiunea pătrunzătoare este ceea ce oferă putere filmului.
Peter Bradshaw – The Guardian
Poate că este mai mult romantic decât comic, dar filmul ciudat al lui David O Russel despre probleme mintale este bine închegat şi amuzant.
Michael Burgin – Paste Magazine
Oricât de multe ar fi oferit filmul lui Russel, nu ar fi funcţionat fără carisma celor doi interpreţi din rolurile principale.
Peter Travers – Rolling Stone
Silver Linings Playbook ridică ştacheta comediilor romantice.
Damon Wise – Empire
Jennifer Lawrence este cea care iese în evidenţă într-o inegală, excentrică dramedie romantică, care îmbină The Fisher King cu Romy And Michele’s High School Reunion.
Manohla Dargis – New York Times
Cel mai recent film al lui David O. Russel face aproape totul perfect.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence sunt superbi ca persoane instabile psihic, alăturate de şansă împreună şi and o legătură prin intermediul obsesiilor lor, iar regizorul David O. Russel reuşeşte să facă să funcţioneze această alianţă instabilă.
Drew McWeeny – HitFix
Acesta este un film care are o proprie cadenţă, propriul său simţ al muzicii, şi reprezintă un succes extraordinar pentru scenaristul-regizor David O. Russel.
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
“Silver Linings Playbook” e atât de bun, încât ar putea ajunge un film clasic excepţional.
Eric Kohn – IndieWire
Făcând lumină în relațiile romantice disfuncţionale, “Silver Linings Playbook” este cel mai amuzant film al lui David O. Russel de până acum.
Laremy Legel – Film.Com
“Silver Linings Playbook” este un film de văzut, dansul vieţii prezentat pe un frumos pedestal pentru ca toată lumea să-l observe.
David Rooney – Hollywood Reporter
Cu toate că întreaga distribuţie este excelentă, munca tuturor actorilor ar fi fost irosită fără cele două interpretări aprondate ale personajelor principale. Cooper însufleţeşte rolul său, care ar fi putut deveni cu uşurinţă abraziv, iar Lawrence îşi arată potenţialul în comedie, ceea ce nu prea am văzut de la ea.
Cara Nash – FilmInk
Cu toate lucrurile excentrice din el, filmul este o surpriză plăcută, fiind inteligent, cu umor negru şi satisfăcător din punct de vedere emoţional.
Alice Tynan – The Vine
“Silver Linings Playbook” este un film menit să fie văzut într-un mod compulsiv.


2 Comentarii


 1.  
  Zsolt

  De vazut

  Am asteptat foarte mult sa vad acest film si am fost curios sa ii vad jucand pe Bradley Cooper si Jennifer Lawrence care a si castigat un glob de aur anul acesta pentru cea mai buna actrita (comedie/muzical) si este nominalizata si la oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal.Bradley Cooper si Jennifer Lawrence au format un cuplu superb in acest film iar scenariul a fost unul interesant si nota oferita acestui film este 9.

  Răspunde


  (obligatoriu)