Știri
 

Source Code (2011)

 

Source Code (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
15.04.2011
Site oficial:
Source Code (2011)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 17 critici/bloggeri de mai jos.
87%
87


Parerea ta
1 vot

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Source Code (2011)

Căpitanul Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) se trezeşte în corpul unui necunoscut, într-un tren spre Chicago, fără a şti cine este, cum a ajuns acolo sau de ce. Astfel, descoperă că face parte dintr-o operaţiune specială cu scopul de a opri un atac terorist în urma căruia un tren a fost aruncat în aer. Iar misiunea, cu totul neobişnuită, este de fapt un experiment guvernamental numit Codul Sursă, un program care îi permite lui Colter să preia identitatea unui alt individ, în ultimele minute ale vieţii acestuia.

Confruntându-se cu o a doua ameninţare, cu mult mai periculoasă, care s-ar putea solda cu moartea a milioane de locuitori ai oraşului Chicago, Colter retrăieşte explozia trenului iar şi iar. De fiecare dată încearcă să adune mai multe indicii prin care să se apropie de personajul diabolic din spatele atentatului, pentru a-l prinde şi a preveni un nou atac.0

 
Recenzii Source Code (2011)
 
 
Kenneth Turan – L.A. Times
Cu un scenariu încurcat, care îşi schimbă des direcţia, iar ocazional te depăşeşte, Source Code nu ar fi mers deloc fără o distribuţie cu determinarea şi abilitatea de a-şi vinde povestea.
Scott Tobias – NPR
Jones pare mult mai deştept decât îi permite filmului să fie în final. Se sustrage chiar din propriul său puzzle.
Roger Ebert – Chicago Sun Times
Un thriller ingenios, care se prezintă ca un science fiction, deşi elementele de ştiinţă din el sunt absurde.
Anthony Quinn – The Independent
Source Code nu ar rezista unui control pe baza realității științifice, dar pe moment ce îl urmăreşti eşti complet prins în poveste; chiar dacă este confuz şi neliniştitor pe alocuri, nu este pentru niciun minut plictisitor.
Manohla Dargis – N.Y. Times
Intimitatea dintre spectator şi personaje pe care o crează Dl. Jones face ca filmul să se simtă mult mai personal, iar ăsta este unul dintre punctele sale de atzracţie.
Jason McKiernan – FilmCritic
Cel mai probabil, Source Code va rămâne în istorie ca Groundhog Dog al filmelor sci-fi thriller. Iar, hey, asta nu este chiar atât de rău. Groundhog Day a fost excelent și, într-un fel, la fel este și Source Code.
Eric Kohn – IndieWire
Probabil, prea ciudat pentru mainstream şi prea sentimental, Source Code ar trebui, totuşi, să se descurce decent la box office pentru o săptămână şi ceva, urmând o puternică recepţie din partea publicului la lansarea pe DVD.
Kim Newman – Empire
Un film incitant, un SF-thriller stimulant din punct de vedere intelectual, care te conectează şi emoţional. Toţi cei implicaţi merită o promovare într-o ligă superioară
Peter Travers – Rolling Stone
Lucrând cu un scenariu restrâns, de Ben Ripley, Jones crează o tensiune înspăimântătoare
Kirk Honeycutt – Hollywood Reporter
Un film intrigant, dacă nu de necrezut, care îţi măreşte pulsul chiar dacă nu eşti complet convins de împrejurările prezentate.
Peter Bradshaw – The Guardian
Este un film extrem de plăcut de urmărit. Jones a ajuns, acum, în prima linie a regizorilor de la Hollywood, care pot duce până la capăt cu succes un film deştept de studio.
Tim Basham – Paste Magazine
Părând, iniţial, încă un film lipsit de sentimente despre călătoria în timp, Source Code începe prin interpretări intense şi o poveste inventivă care te atrage tot mai mult.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Source Code se învârte în jurul unor idei filosofice interesante despre elasticitatea timpului, iar regizorul găseşte momente amuzate în cele mai neaşteptate zone. Acest film mai este, totodată, pe timp ce avansăm, din ce în ce mai puţin despre ceea ce pare să fie.
Nordling – Aint It Cool News
Chiar dacă Source Code nu este la fel de bun ca Moon, este, totuşi, un film destul de reuşit şi merită să-i acorzi o şansă.
Eric D. Snider – Film.com
Un thriller complet energizant, dar mai puţin inteligent.
Jim Vejvoda – IGN
Gyllenhaal aduce sinceritate şi căldură rolului său, dar acesta nu poate ajuta filmul să nu se destrame sub greutatea propriei poveşti.
Drew McWeeny – Hitfix
Sunt câteva elemente științifice prezentate la început, dar nu s-a pus prea mult accentul asupra lor. În schimb, Ben Ripley păstrează tonul personal la nivelul uman.


Niciun comentariu


    1. Source Code (2011) | Șmen.ro

    Răspunde


    (obligatoriu)