Știri
 

Stations of the Cross (2014)

Patimile Mariei

 

Stations of the Cross (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
07.11.2014
Gen:
Durata:
107 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 8 critici/bloggeri de mai jos.
95%
95


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis Stations of the Cross (2014)

Maria are 14 ani. Familia ei face parte dintr-o comunitate de catolici fundamentalişti. Maria trăieşte într-o lume modernă, inima ei, însă, îi aparţine lui Isus, pe care vrea să-l urmeze, să devină sfântă şi să ajungă în ceruri, la fel ca sfinţii-copii despre care i s-a tot povestit.

Maria va traversa 14 etape, aşa cum Isus a făcut 14 opriri pe drumul Golgotei şi îşi va atinge, în cele din urmă, scopul. Nici măcar Christian, băiatul pe care îl întâlneşte la şcoală, nu o poate opri. Într-o altă lume ar fi devenit prieteni, sau chiar iubiţi. În urma ei rămân o familie fărâmiţată, care îşi găseşte alinarea în credinţă, precum şi întrebarea dacă toate acestea erau chiar inevitabile.0

 
Recenzii Stations of the Cross (2014)
 
 
Dragoș Marin – Film Reporter
Faptul că își duce până la capăt demonstrația e lăudabil, iar steadycam-ul final, inteligent, dă noi conotații unei soluții comune (până la golirea de sens) găsite de regizorii care nu știu cum să își încheie filmele.
Florentina Ciuvercă – Film Reporter
E satiric până aproape de final, când Brüggemann pune sub semnul întrebării ce a criticat până atunci, într-o splendidă întorsătură de scenariu.
Aura Schussler – Film Sense
Filmul este cutremurător, tranşant, revoltător şi de o subtilitate acidă, greu de digerat.
Onuț Buturuga – Cinemateca
Multe scene din Kreuzweg au duritatea lui Haneke, altele perversiunea morala a lui von Trier iar altele cinismul lui Bunuel.
Peter Bradshaw – The Guardian
Totul este controlat cu multă intensitate, deși este o dramă care respectă toate regulile
Simon Crook – Empire
Ascetic și fără urmă de ezitare, filmul vorbește despre sacrificiul capital al devotării religioase și poate nu oferă spectatorului prea mult confort, dar îi oferă multe lucruri la care să se gândească mai apoi.
Boyd van Hoeij – Hollywood Reporter
O decădere remarcabilă, riguroasă, în iad a unei adolescente germane.
Tom Christie – IndieWire
Bine realizat și construit, filmul reprezintă un portret al unei fete catolice, care încearcă să găsească drumul în viață printr-un labirint al culturii sataniste (normalitate) și a păcatului (atracția pentru un băiat).


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)