Cu o tensiune dinamica, valabila, filmul nu se preocupa sa faca personaje model, ci dimpotriva. Ii iese de minune sa instrumenteze conflictele si sa faca dintr-o drama derivata din incapatanare, o reusita, oricum ai privi-o.
Sec şi alert, Steve Jobs este filmul biografic pe care îl merita fondatorul Apple.
[…] un film biografic foarte bun despre cateva momente importante din viata celui care a revolutionat digitalul.
O poveste despre nebunie si obsesie, ambele nesustinute de ceva palpabil.
Varianta dedicată lui Jobs riscă și câștigă fiindcă ne dovedește că trebuie să renunțăm la orice pretenție de control absolut asupra poveștii unui om.
O dramă care se concentrează asupra ideilor relevante pentru modul în care trăim acum.
Cu toate că este relevant și grandios, Steve Jobs este și ridicol de antrenant.
Danny Boyle prezintă perfect maniera de a fi un lider a conducătorului Apple, dar filmul își pierde din consistență pe parcurs.
“Steve Jobs” este intelient, energic, captivant, exact și omul.
Energia este neoprită, iar actorii se ridică la nivelul așteptărilor.
Scris, regizat și interpretat la perfecție, și atât de proaspăt și surprinzător în concepție și execuție, încât te lasă uimit.
Este curajos în mod formal, un divertisment intelectual energizant, o puternică provocare pentru poveștile de la Hollywood convenționale și un festin pentru cunoscătorii interpretărilor contemporane.
O interpretare artistică umitoare a unuia dintre giganții tehnologiei moderne și o impresionantă piesă de cinema.
Regia electrizantă a lui Danny Boyle completează studiul în trei acte teatral al lui Sorkin, care poate într-o zi va fi o experiență fascinantă pe o scenă de teatru.
Deși trebuie să le dai credit lui Sorkin și Boyle pentru că au încercat o structură neconvențională, dacă această decizie funcționează, este doar meritul interpretările stelare ale actorilor.
“Steve Jobs” al lui Danny Boyle este precum subiectul filmului – cu defecte, dar fascinant.