Știri
 

The Best Offer (2013)

Ofertă irezistibilă

 

The Best Offer (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
19.07.2013
Durata:
124 minute
Rating:
AP-12
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 9 critici/bloggeri de mai jos.
64%
64


Parerea ta
15 voturi

 
Actori

Sinopsis The Best Offer (2013)

Virgil este un bărbat singur, educat în înalta societate a Europei, recunoscut pentru obsesia dezvoltată din meseria sa, dar şi pentru reticienţa în legăturile cu oamenii din jur. În ziua în care împlineşte 63 de ani, primeşte un telefon de la o tânără care doreşte o evaluare a obiectelor de artă moştenite de la familia sa.

Nu mică i-a fost surpriza să observe că fata misterioasă a lipsit chiar de la întâlnirea de evaluare a bunurilor. În încercarea de a-i afla identitatea, Virgil este ajutat de singurul său bun prieten, un restaurator de obiecte mecanice, să intre în jocul de şah al femeii necunoscute, care trăieşte într-o permanentă teamă de lumea exterioară. În scurt timp, Virgil este prins într-o capcană a pasiunii şi trăieşte o experienţă care îi va schimba atât viaţa profesională, cât şi pe cea personală. Cei doi, evaluator şi client sunt atraşi în capcana pasiunii care le schimbă propiile existenţe şi îi ajută să depăşească limitele impuse de societate.

Distant şi cinic la început, Virgil se lasă sedus de ciudăţeniile tinerei femei, iar şansa unei idile cu ea i se pare irezistibilă. Sfârşitul poveştii nu este însă chiar ce spera Virgil.1

 
Recenzii The Best Offer (2013)
 
 
Andreea Andrusca – Filme-cărți
Această capodoperă ne poartă pe tărâmuri de poveste, impresia de fantezie fiind indusă la fiecare cadru. Spectatorul este ținut într-un suspans continuu și așteaptă cu încordare producerea unui dezastru, în ciuda faptului că acțiunea și personajele se dezvoltă frumos și nu par să existe semnalele unui pericol. Totuși, exact ca în viață, el este acolo, după colț, și apare când te aștepți mai puțin.
Adriana Zăvoi – Cinemateca lu’ Zăvoi
Pe scurt și fără prea multe laude La migliore offerta este o poveste ingenioasă, făcută pentru ochiul care adoră frumosul, cu un iz de istorie hollywoodiană.
Dragoş Marin – Film Reporter
Odată ce Claire se arată şi curiozitatea protagonistului (implicit, a spectatorului) e astâmpărată, scenariul lui Tornatore pierde mare parte din sofisticarea pe care o construise, devenind ceea ce nu ţi-ai fi dorit: previzibil.
Simona Mocanu – FilmeTari
Filmul nu își impune eticheta de capodoperă sau de veritabilă operă de artă, ci mai mult ca o foarte reușită imitație a uneia. Ce rămâne autentic în cazul acesta? Emoția trăită de spectator în timpul vizionării și senzația de intimitate, ești doar tu cu filmul.
Andreea Verde – metropotam
Geoffrey Rush joaca impecabil rolul de excentric batran (cum am zis mai sus), insa esueaza in rolul de indragostit. Povestea de dragoste dintre cele 2 personaje nu este credibila, pare robotizata; ea a starnit, mai degraba, rasete in sala. Nu a reusit sa adune tensiunea sexuala sau sa transmita intensitatea sentimentelor de iubire intre un barbat in varsta si o tanara frumoasa.
Cristina Zaharia – Port.ro
Sofisticat, rafinat, cu cadre de încântătoare eleganţă vizuală, ticsite de obiecte de artă care umplu ochii de bucurie, o poveste cu stil ce trage cu ochiul la genul celor gândite cu amuzată perversitate de maestrul Hitchcock sau David Lynch.
Andrew Pulver – The Guardian
fiecare replică pare a fi tradusă din italiană, după un dicționar din anii 1950.
Deborah Young – Hollywood Reporter
Regizorul italian Giuseppe Tornatore își ia o binevenită pauză de la temele siciliene și revine la un film în limba engleză, în care excesele sale de natură barocă se potrivesc de minune poveștii.
Jessica Kiang – The Playlist
Dacă regizorul Giuseppe Tornatore a avut momente când mai bune, când mai proaste, de la succesul său din 1988, cu Cinema Paradiso, care a câștigat și Oscarul, trebuie spus că cel mai recent film al său, The Best Offer, marchează cel mai slab moment al carierei sale


1 comentariu


 1.  
  vlad
  5%

  nu sunt un cinefil in toata puterea cuvantului, dar filmul m-a impresionat. finetea replicilor lui au facut tot deliciul arivistului setogenar. pictura, arta, ca si viata este imprevizibil de oscilanta, precum secundarul unui ceas de epoca. scopul scuza mijloacele, nu?

  Răspunde


  (obligatoriu)