Știri
 

The Cut (2014)

Tăietura

 
the-cut-poster
the-cut-poster
the-cut-poster

The Cut (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
08.05.2015
Durata:
138 minute
Site oficial:
The Cut (2014)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 7 critici/bloggeri de mai jos.
50%
50


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis The Cut (2014)

Mardin (oraş din sud-estul Turciei – n.red.), 1915. Într-o noapte, autorităţile turce execută o razie şi îi arestează pe toţi bărbaţii armeni din oraş, inclusiv pe tânărul fierar Nazaret Manoogian. După câţiva ani, reuşind să supravieţuiască ororilor genocidului, tânărul află că cele două fiice ale sale încă trăiesc. Devine obsedat de ideea de a le găsi. Căutarea îl poartă de la deşerturile Mesopotamiei, prin Havana, până în preeriile din North Dakota. În această odisee a sa, Nazaret întâlneşte o varietate întreagă de oameni: personaje angelice şi suflete mari, dar şi genul diabolic, încarnarea diavolului însuşi.0

 
Recenzii The Cut (2014)
 
 
Delia Marc – Filme-cărți
O poveste tragica despre moarte si speranta in regasire si in viata, o poveste aproape ca un basm arhaic … zmeii te ameninta, te ranesc, te omoara, zanele bune te ajuta, te salveaza, te readuc la viata si iti rasplatesc bunatatea si speranta.
Emil Călinescu – CinEmil
The Cut – Taietura va ramane pentru mine un film de referinta pe tema genocidului armean. Nu doar ca este primul, dar este si foarte bine realizat.
Jessica Kiang – The Playlist
Lumea a așteptat îndelung un film mare care să prezinte unele dintre cele mai mari atrocități ale secolului 20. Se pare că va trebui să mai așteptăm o vreme.
Peter Bradshaw – The Guardian
Un film intens și o abordare curajoasă și sinceră din partea lui Fatih Akin.
Boyd van Hoeij – Hollywood Reporter
Un film istoric ambițios, dar numai parțial reușit de către regizorul turco-german Fatih Akin.
Kaleem Aftab – Indiewire
Akin eșuează să facă povestea să funcționeze, mai ales în a doua parte a filmului, când se preocupă de o poveste de aventuri dezamăgitoare.
Catherine Bray – HITFIX
Filmul nu redă deloc tragedia și atrocitățile organizate, sistematice, care au afectat milioane de oameni.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)