Știri
 

The Descendants (2011)

Descendenţii

 

The Descendants (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
03.02.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 18 critici/bloggeri de mai jos.
76%
76


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis The Descendants (2011)

Matt King este un avocat bogat din Honolulu, care este casatorit cu Joanie si are doua fiice pe nume Alexandra si Scottie. Atunci cand sotia lui este victima unui accident nautic in Waikiki si ramane imobilizata pe un pat de spital, fiind mentinuta in viata numai de aparate, Matt King afla cu stupoare ca indiferenta cu care si-a tratat el familia in ultima perioada nu a ramas fara consecinte.
Dornic sa isi salveze casnicia si sa restabileasca o conexiune sufleteasca cu cele doua fete ale sale, avocatul porneste intr-o calatorie plina de revelatii pentru a-l identifica pe amantul lui Joanie si pentru a intelege motivele ce au determinat-o pe nevasta lui sa se indragosteasca de un alt barbat. Atunci cand medicii ii dau vesti cumplite despre evolutia starii de sanatate a lui Joanie, Matt King trebuie sa isi reevalueze viata si sa isi stabileasca cu mai multa rigurozitate prioritatile.2

 
Recenzii The Descendants (2011)
 
 
The Descendants nu este decât un pom lăudat gârbovit de greutatea suprarealistă a onorurilor și decorațiunilor.
Ioanina Pavel – Raluk
Daca scenariul, macar schimburile de replici, s-ar fi situat, ca originalitate, deasupra unui film de Lifetime/Hallmark, poate c-as fi trecut chiar peste surplusul afectat de ceruri, valuri, plaja si verdeata. Oricum, prezenta lui Clooney si ocazionalul “fuck” nu ar fi trebuit sa ridice afacerea asta terna de la nivel de TV movie la nasul marelui Oscar.
Cinefilul – FilmeTari
The Descendants este un film care reușește să te surprindă, care îți oferă și doze mici de umor, de cele mai multe ori negru, ca să treci mai ușor peste momentele dificile. Are emoție, dar nu împinge coarda atât de mult încât să stai numai cu nasul în batistă, ridică probleme importante și le rezolvă cu totul altfel decât te-ai fi așteptat.
OanaVo – metropotam
Filmul bazat pe romanul autoarei Kaui Hart Hemmings iti ofera in doze echilibrate portiuni lacrimogene imbinate cu scene in care George Clooney iti aduce zambetul pe buze cu umorul sau, de cele mai multe ori, destul de negru.
Iulia Blaga – HotNews
“The Descendants” e un film de mica amplitudine, de “mica respiratie”, din aceeasi paradigma cu “Up, in the Air”/”Sus, in aer”, unde tot George Clooney interpreta personajul principal, dar acela era mult mai bine scris si avea, in ciuda conformismului, un clenci final: eroul ramanea un outsider, schimbarea sa la fata nu avea loc, asa cum ne imaginasem.
Aici, fidelitatea fata de materialul originar si lipsa de inventivitate a regizorului fac ca povestea sa ramana subdezvoltata si neconvingatoare.
Jovi – Filme-Cărți
Un film de familie clasic, cu o poveste aproape plina de clisee, “The Descendants” este tocmai demonstratia perfecta pentru talentul lui Clooney.
A.O. Scott – N.Y. Times
A spune despre The Descendants că este un film perfect e ca o insultă, o trădare a determinării acestuia de a proclama imperfecțiunea rasei umane.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
O splendidă comedie-dramă
Eric Kohn – Indiewire
Dramele de familie care implică moartea unei rude tind să țintească sentimentalisme accesibile sau să sfârșească în durere. Alexander Payne se joacă cu aceste pericole de multe ori în The Descendants, dar reușește să nu cadă în capcana lor.
Dan Jolin – Empire
O revenire minunată după Sideways, din 2004 – așteptarea a meritat.
Betsy Sharkey – L.A. Times
O tragedie îmbinată cu comedie necesită o echilibristică formidabilă din partea regizorului cât și a actorilor, o sarcină de care aceștia se achită fără nicio șovăială.
Peter Bradshaw – The Guardian
Acest încântător nou film trist de Alexander Payne promite delicatețe, pe care o și oferă, dar și ceva complex, care însă lipsește.
Drew McWeeny – HIT FIX
E cald și uman și frumos realizat și e un triumf în plus pe lista lungă de victorii a lui George Clooney, atât ca movie star, cât și ca actor.
Eric D. Snider – Film.com
Această comedie dramatică matură, bine jucată, este mai mult decât satisfăcătoare, poate chiar eliberatoare.
Sean O’Connell – Film Critic
a sosit timpul pentru ca cei care au colaborat la acest film să-și arate talentul, iar The Descendants reprezintă vârful succeselor lor
Roger Ebert – Chicago Sun-Times
Ajungem să ne pese de viaţa acestor personaje, să înţelegem modul în care gândesc. Iar asta se întâmplă în puţine filme.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
The Descendants, filmul mult-aşteptat de la Payne, reprezintă o nouă piesă de cinematografie frumos cizelată – direct, amuzant, generos, emoţionant – care îşi creează propriile reguli, aşa cum s-a întâmplat şi cu About Schmidt şi Sideways.
Peter Travers – Rolling Stone
Dacă este ceva fundamental greşit la The Descendants, eu nu reuşesc să găsesc aşa ceva. Ceea ce văd se numără printre locurile de sus ale listei cu filmele cele mai bune ale anului.


2 Comentarii


  1.  

    Desi nu este un film care sa te tina cu sufletul la gura, The Descendants reuseste sa te marcheze, fiind un film despre alegerile pe care le faci in viata. Scenariu bine pus la punct si un Clooney intr-o forma de zile mari suna a reteta perfecta pentru un Oscar.
  2.  

    Sincer ma asteptam la altceva cand am auzit de acest film. Desi a avansat cu un ritm lent a reusit sa ma cucereasca. Recomand!

    Răspunde


    (obligatoriu)