Știri
 

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Hobbitul: O călătorie neaşteptată

 

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
14.12.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 18 critici/bloggeri de mai jos.
69%
69


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Aventura urmareste calatoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expeditie de proportii epice,pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur , Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar.
Calatoria lor ii va purta in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, wargi, orci, si vrajitori.3

 
Recenzii The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
 
 
Raluca Georgescu – Raluk
Puteti pleca linistiti la cinema cu asteptari oricat de ridicate. Prima parte a The Hobbit este realizata curat, jucata placut si are fiecare ingredient in exact dozajul potrivit si la locul cel mai recomandat.
Angela – Anzhela Movies
“The Hobbit” continua o istorie si exploreaza taramul inchipuit de Tolkien, pastrand aceeasi frumusete, curiozitate si drama, dar i se adauga o concentrare mai mare asupra efectelor speciale, fara a se neglija fundalul.
Dragoş Marin – Film Reporter
The Hobbit: An Unexpected Journey e fantasy la scară grandioasă, prietenos cu spectatorii mai tineri, tehnic ireproşabil, care ar trebui să fie îndeajuns de satisfăcător pentru cei ce şi l-au dorit, dar care arată mai mult ca un exerciţiu redundant decât ca o „poveste ce trebuia neapărat spusă”.
Gruia – Metropotam
The Hobbit este minunat! Este lung, dar plin de actiune care-ti pompeaza adrenalina prin pupilele dilatate de la efectele IMAX 3D.
Adela Ghidoveanu – ProCinema
Jackson are o calitate pe care multi regizori au pierdut-o: are un talent innascut de a spune povesti care sa fascineze toate generatiile, pentru totdeauna. Cu The Hobbit, Jackson realizeaza inca un film mare, de la care nu iti vei putea lua ochii.
A.O. Scott – New York Times
Scenele de acțiune par niște exerciții goale, fără vlagă, fără vreun indiciu că ceva/cineva ar fi în pericol și destul de previzibile.
Peter Travers – Rolling Stone
Prima parte a trilogiei lui Peter Jackson după cartea The Hobbit scrisă de J.R.R. Tolkien forțează publicul să se aventureze într-o cursă cu obstacole înainte ca distracția să înceapă.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Acceptabil și puternic în loc de ambițios și excepțional.
Dan Jolin – Empire
Există o comoară aici.
Geoffrey Macnab – The Independent
Din fericire, flerul lui Jackson în crearea secvențelor de acțiune și a unei scenografii complexe interesante nu l-a părăsit.
Laremy Legel – Film.Com
Ce aduce nou acest film? Aproape nimic.
Peter Bradshaw – The Guardian
Jackson a făcut din The Hobbit un film cu adevărat distractiv, iar Martin Freeman în rolul lui Bilbo Baggins este perfect.
Eric Kohn – IndieWire
The Hobbit dovedește că Peter Jackson poate face dreptate acelui univers fantastic plin de fantezie și acțiune care a făcut din precedentele sale filme unele extrem de populare și captivante.
Lisa Schwarzbaum – Entertainment Weekly
Perechea Serkis-ca-Gollum și Freeman-ca-Bilbo este punctul forte al filmului.
Drew McWeeny – HitFix
Un film fantastic peste medie, o bucată de entertainment captivantă, care cuprinde în sferturile 2 și 3 mai multe minuni vizuale decât te-ai gândi că este posibil.
Jim Vejvoda – IGN
A patra călătorie a lui Peter Jackson prin Middle Earth nu are aceeași măreție, același impact emoțional sau același farmec precum seria LOTR, însă, cu toate astea, tot există lucruri de care să te bucuri în The Hobbit: An Unexpected Journey.
Alice Tynan – The Vine
Lăsând la o parte considerentele de ordin tehnic, The Hobbit este ca o revenire acasă plină de bucurie.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Sunt elemente în acest film la fel de spectaculoase precum cele din trilogia inelului, însă sunt multe altele plate și anoste, mai ales în prima parte.


3 Comentarii


 1.  
  florin

  sinter, prima parte nu a fost asa grandioasa cum spune toata lumea, parerea mea k lord of the rings este mult peste the hobbit, sper k partea a doua sa fie mai buna, in primu caz era si actiune si drama dar p langa asta erau si scene comice, romantisc, deci chiar ma uitam cu placere si pot spune k p putin d 10 ori l am vazut, personajele din cate am observat sunt 3, trebuia un personaj tip frodo,presupun k bilbo e. Eu unu nus impresionat.
 2.  

  astept cu nerabdare sa-l vad!
 3.  
  Zsolt

  Nu a fost asa de rau cum spun altii

  Este adevarat ca este sub trilogia The Lord Of The Rings si nu a avut atata actiune dar mi-a placut foarte mult coloana sonora,peisajele si povestea de unde au inceput toate.Sa nu uitam totusi ca acest film a luat 3 nominalizari Oscar cea ce este ceva si chiar sunt meritate.Eu ofer nota 8 acestui film si sper ca partea secunda va avea mai multa actiune iar pentru fani le recomand acest film deoarece merita.

  Răspunde


  (obligatoriu)