Știri
 

The Hunt (2012)

Vânătoarea

 

The Hunt (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
19.04.2013
Gen:
Durata:
106 minute
Site oficial:
The Hunt (2012)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 11 critici/bloggeri de mai jos.
90%
90


Parerea ta
10 voturi

 
Actori

Sinopsis The Hunt (2012)

Povestea filmului se petrece într-un orăşel de provincie, cu puţin timp înainte de Crăciun. Lucas, un tip de 40 de ani, încearcă să-şi pună viaţa în ordine după un divorţ dureros: are o prietenă nouă, un job nou şi ţine legătura cu Marcus, fiul lui adolescent.

Însă lucrurile scapă din nou de sub control. O vorbă întâmplătoare, o mică minciună, şi – odată cu zăpada şi cu luminile Crăciunului – minciuna se răspândeşte ca un virus, semănând groază şi neîncredere, până la o isterie colectivă în care Lucas luptă de unul singur pentru viaţa şi demnitatea lui.1

 
Recenzii The Hunt (2012)
 
 
Cinesseur – Cinesseur blog
Jagten se revendică dintr-un filon realist în care amperajul emoţional şi excepţionalele prestaţii actoriceşti (dintre care cea a lui Mads Mikkelsen, laureat, de altfel, la Cannes, rupe lanţul) sunt suficiente pentru a duce filmul înainte.
Florin Bică – Film Reporter
Vinterberg desfăşoară înaintea ochilor noştri, cu precizia rece a unui chirurg, o poveste despre instinctele inchizitoriale ale comunităţilor umane. Ne predă o lecţie despre psihologia mulţimii, despre judecăţi pripite şi ostracizare socială, despre fragilitatea relaţiilor umane şi despre rapiditatea cu care prietenul de azi devine duşmanul de… diseară.
Ioana Raluca Popescu – KoolHunt
O poveste cutremuratoare despre obsesiile societatii si despre perversitatea inocentei.
Sabina Bălan – Liternet
De aici aş extrage o calitatea a filmului, pe care, dacă nu aş numi-o obiectivitate, i-aş spune măiestria conducerii unui scenariu.
Bogdan – Blogul cu filme
Spre deosebire de Dogma, Jagten nu are nici un fel de dezlegare de normă: structură liniară, infuzie de momente dramatice şi personaje, dacă nu neapărat caricaturale, plasate pe linia băieţi buni – băieţi răi: fosta nevastă cu care protagonistul tratează custodia fiului; prietenul cel mai bun ofensat; noua iubită dată afară pentru că nu îşi înţelege amantul; etc.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Odata cu “Jagten”, societatea indoctrinata de idei statornice, primeste din nou partituri zgomotoase, neintrerupte si rascolitoare. Accentul este pus pe ideile preconcepute care au fost alimentate cursiv de conceptii care ingradesc gandirea si limiteaza optiunile.
David Hughes – Empire
Frumos interpretat și copleșitor, drama socială a lui Vinterberg nici nu ar putea fi mai actuală decât este.
Peter Bradshaw – The Guardian
Mikkelsen, un actor cunoscut ca personajul negativ din Casino Royale, demonstrează aici adevăratele sale calități de interpretare.
David Rooney – Hollywood Reporter
Cel mai bun film al lui Thomas Vinterberg de la Festen încoace este o dramă psihologică tulburătoare, creată în jurul interpretării uimitoare a lui Mads Mikkelsen.
Nicholas Barber – The Independent
Pe măsură ce The Hunt trece de la o dramă plauzibilă la o comedie satirică implauzibilă, își pierde o parte din puterea sa tulburătoare.
Drew McWeeny – HIT FIX
incredibil de bine realizat și de bine interpretat


1 comentariu


  1.  
    4%

    Va invit sa cititi si paralela pe care o face George Perju in cronica sa la “Jagten”, articolul Intitulat “Noul chip al capitalismului occidental”: http://discerne.wordpress.com/2013/11/26/noul-chip-al-comunismului-occidental-cronica-la-jagten-vanatoarea-de-george-perju/

    Răspunde


    (obligatoriu)