un scenariu inteligent și prietenos cu publicul care știe cum să îmbine elementele științifice cu cele de umor.
Pariez pe el pentru ca nu este doar inventiv, cat mai ales captivant si priceput in a te prinde in povestea care distreaza cand niste nerds rezolva o problema cu cifre si litere.
Surprinzătoare este uşurinţa cu care scenariul lui Drew Goddard (Cloverfield, World War Z) trece de la dramatic la comic. Vei fi uimit să descoperi cât de amuzant şi distractiv este filmul, în ciuda experienţelor extreme ale lui Watney, care trebuie să înfrunte nu doar cel mai ostil mediu în care s-a mişcat vreodată un om, dar şi riscurile unor metode pe cât de revoluţionare pe atât de periculoase de a procura cele necesare traiului pe Marte.
The Martian e un film care merita vazut, cele aproape doua ore jumatate trec insesizabil in fata unui ecran de cinema.
Per total, The Martian – Martianul este un film mult mai bun decat ma asteptam: Matt Damon este de-a dreptul Galactic, suspansul este foarte bine setat, filmul este, per total foarte bine realizat.
Multa lume si-a pierdut increderea in Scott dupa ultimele sale filme, dar Martianul ii spala “pacatele” si il readuce in prim plan, ca unul din cei mai buni regizori actuali.
Mark Watney, în toată banalitatea vitală a slăbiciunilor sale, merită să fie salvat.
Așadar acțiune ”științifică”, puțin dramatică și pe alocuri cu umor? Da. Personaje bine conturate? Cu siguranță. Efecte speciale uluitoare care te ajută să explorezi dincolo de planeta noastră? Fără nicio îndoială. Iar pentru scenariul acestui film-documentar numai cuvinte de laudă.
Suntem atât de obișnuiți cu filme SF în care eroii trag în marțieni cu arme cu laser încât abordarea botanică a lui Scott pare oarecum revigorantă.
The Martian amestecă inteligența cu umorul, cu frânturi ciudate de caracter și cu tensiunea. Rezultatul este cel mai încântător film al lui Scott din ultimii ani.
Ridley Scott redescoperă abordarea lejeră a unei povești situată în spațiu care-i amuzant de privit.
Cel mai amuzant, lejer și optimist film [al lui Ridley Scott, BdC]
Abilitatea lui Scott de a combina ambele aspecte ale stilului său personal reprezintă factorul critic care a stat la baza succesului lui The Martian.
Genial, plăcut și aproape nerușinat.
Deși outline-ul nu oferă nicio surpriză, detaliile și tonul par noi.
Deși nu este inspirațional în sensul tradițional, The Martian transmite un mesaj foarte important: putem face lucruri mărețe dacă ne punem mintea la contribuție.
Aventura SF a lui Scott este genul de film de la care părăsești cinema-ul cu dorința irezistibilă de a le spune prietenilor să meargă să-l vadă.
este prea lung și, uneori, enervant când ar trebui ca ceva să se întâmple.
Damon pare o companie plăcută în timpul scenelor lungi în care apare singur pe ecran, iar capacitățile fizice ale lui Mark îl fac perfect credibil.
O realizare inteligentă a unui studio
Povestea și ritmul filmului, împreună cu o distribuție care nu face niciun pas greșit, fac din acest film un entertainment lejer de weekend.
Daca va fi cel putin pe jumatate la fel de bun precum cartea, atunci abia astept sa il vad! Cartea, scrisa de Andy Weir, este geniala, din punctul meu de vedere. Are actiune, umor cat cuprinde, suspans si sa nu mai vorbesc de faptul ca e un fel de mini-manual „Science and chemistry for dummies”. Toate procesele de chimie, fizica sau botanica sunt atat de bine explicate incat e imposibil sa nu intelegi ce se intampla acolo de fapt si mai ales, este imposibil sa nu te indragostesti de-a dreptul de ea (si de umorul infinit al lui Watney bineinteles).