Știri
 

The Martian (2015)

Marţianul

 

The Martian (2015) trailer
 
Shop
 
 
Detalii
 

Premieră în România:
02.10.2015
Durata:
141 minute
Site oficial:
The Martian (2015)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 21 critici/bloggeri de mai jos.
95%
95


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis The Martian (2015)

Astronautul Watney rămâne blocat pe Marte, după ce este considerat mort de colegii săi în urma unei furtune puternice. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a râmâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ.1

 
Recenzii The Martian (2015)
 
 
Mihai Cosmin – Am doar 18 ani
un scenariu inteligent și prietenos cu publicul care știe cum să îmbine elementele științifice cu cele de umor.
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Pariez pe el pentru ca nu este doar inventiv, cat mai ales captivant si priceput in a te prinde in povestea care distreaza cand niste nerds rezolva o problema cu cifre si litere.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Surprinzătoare este uşurinţa cu care scenariul lui Drew Goddard (Cloverfield, World War Z) trece de la dramatic la comic. Vei fi uimit să descoperi cât de amuzant şi distractiv este filmul, în ciuda experienţelor extreme ale lui Watney, care trebuie să înfrunte nu doar cel mai ostil mediu în care s-a mişcat vreodată un om, dar şi riscurile unor metode pe cât de revoluţionare pe atât de periculoase de a procura cele necesare traiului pe Marte.
Onuț Toană Buruga – Cinemateca
The Martian e un film care merita vazut, cele aproape doua ore jumatate trec insesizabil in fata unui ecran de cinema.
Emil Călinescu – CinEmil
Per total, The Martian – Martianul este un film mult mai bun decat ma asteptam: Matt Damon este de-a dreptul Galactic, suspansul este foarte bine setat, filmul este, per total foarte bine realizat.
Răzvan Nistor – Gazeta de Film
Multa lume si-a pierdut increderea in Scott dupa ultimele sale filme, dar Martianul ii spala “pacatele” si il readuce in prim plan, ca unul din cei mai buni regizori actuali.
Eliza Niță – MovieNews
Mark Watney, în toată banalitatea vitală a slăbiciunilor sale, merită să fie salvat.
Isabelle Frost – Edge and Back
Așadar acțiune ”științifică”, puțin dramatică și pe alocuri cu umor? Da. Personaje bine conturate? Cu siguranță. Efecte speciale uluitoare care te ajută să explorezi dincolo de planeta noastră? Fără nicio îndoială. Iar pentru scenariul acestui film-documentar numai cuvinte de laudă.
Geoffrey Macnab – The Independent
Suntem atât de obișnuiți cu filme SF în care eroii trag în marțieni cu arme cu laser încât abordarea botanică a lui Scott pare oarecum revigorantă.
Ian Freer – Empire
The Martian amestecă inteligența cu umorul, cu frânturi ciudate de caracter și cu tensiunea. Rezultatul este cel mai încântător film al lui Scott din ultimii ani.
Peter Travers – Rolling Stone
Ridley Scott redescoperă abordarea lejeră a unei povești situată în spațiu care-i amuzant de privit.
Manohla Dargis – New York Times
Cel mai amuzant, lejer și optimist film [al lui Ridley Scott, BdC]
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Abilitatea lui Scott de a combina ambele aspecte ale stilului său personal reprezintă factorul critic care a stat la baza succesului lui The Martian.
Peter Bradshaw – The Guardian
Genial, plăcut și aproape nerușinat.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.com
Deși outline-ul nu oferă nicio surpriză, detaliile și tonul par noi.
Tim Grierson – Paste Magazine
Deși nu este inspirațional în sensul tradițional, The Martian transmite un mesaj foarte important: putem face lucruri mărețe dacă ne punem mintea la contribuție.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Aventura SF a lui Scott este genul de film de la care părăsești cinema-ul cu dorința irezistibilă de a le spune prietenilor să meargă să-l vadă.
Mark Demetrius – FilmInk
este prea lung și, uneori, enervant când ar trebui ca ceva să se întâmple.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
Damon pare o companie plăcută în timpul scenelor lungi în care apare singur pe ecran, iar capacitățile fizice ale lui Mark îl fac perfect credibil.
Eric Kohn – Indiewire
O realizare inteligentă a unui studio
Kevin Jagernauth – The Playlist
Povestea și ritmul filmului, împreună cu o distribuție care nu face niciun pas greșit, fac din acest film un entertainment lejer de weekend.


1 comentariu


  1.  
    5%

    Daca va fi cel putin pe jumatate la fel de bun precum cartea, atunci abia astept sa il vad! Cartea, scrisa de Andy Weir, este geniala, din punctul meu de vedere. Are actiune, umor cat cuprinde, suspans si sa nu mai vorbesc de faptul ca e un fel de mini-manual “Science and chemistry for dummies”. Toate procesele de chimie, fizica sau botanica sunt atat de bine explicate incat e imposibil sa nu intelegi ce se intampla acolo de fapt si mai ales, este imposibil sa nu te indragostesti de-a dreptul de ea (si de umorul infinit al lui Watney bineinteles).

    Răspunde


    (obligatoriu)