Știri
 

The Pearl Button (2015)

Secretul nasturelui de sidef

 

The Pearl Button (2015) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
04.09.2015
Durata:
82 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 10 critici/bloggeri de mai jos.
88%
88


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis The Pearl Button (2015)

Oceanul conține istoria întregii omeniri. Apa primește impulsuri de la stele și le transmite creaturilor vii. De asemenea, apa este cea mai lungă graniță din Chile și deține secretul a doi nasturi misterioși, găsiți pe fundul oceanului. Chile, cu cei 4300 km de coastă și cu mândria de a fi cel mai mare arhipeleag din lume, prezintă un peisaj supranatural. Oceanul păstrează atât vocile indigenilor din Patagonia, ale primilor marinari englezi, cât și vocea deținuților politici, victime ale regimului Pinochet. Mulți spun că apa are memorie, iar acest film o demonstrează.0

 
Recenzii The Pearl Button (2015)
 
 
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Dacă analogiile şi reveriile lui Guzmán devin ocazional prea aburoase şi preţioase – fantezii cu exoduri pe alte planete, lovitura de stat a lui Pinochet coincizînd cu explozia unei supernove –, misiunea de a inventaria şi reconstitui crimele dictatorului îl readuce mereu pe eseist la concret.
Manuela Zipisi – Orașul Meu
Documentarul alege un registru liric-oniric punctat de adevaruri de neimaginat despre victimele si supravietuitorii unei istorii care de cele mai multe ori nu-l lasa pe om sa traiasca in liniste, in armonie cu stelele si apa, aceasta subtila si vitala legatura a umanitatii cu intregul Univers.
Adriana Gionea – Post Modern
Secretul nasterului de sidef este un film vindecător, asemenea unei epopei vizuale din care se desprind simboluri care purifică, transformând resentimentele în simbolurile rostite prin cuvintele unei limbi pe care o mai vorbesc doar câţiva locuitori de pe coastele îndepărtate.
Cristina Zaharia – Port.ro
Filmul se vede cu un nod în gât şi te urmăreşte greu mult timp după aceea.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Construcţia fiecărui cadru şi vertijul de imagini dintre cele mai diverse urmăresc seducerea spectatorului şi, alături de comentariu, injectează filmului greutatea unei opere care se vrea esenţială.
Andreea Teodora – MovieNews
acesta nu este un film despre ştiinţă sau astronomie – povestea pe care o spune Guzman este mult mai umană decât aceea, înrădăcinată într-o durere profundă pentru pierderile ţării sale (de vieţi, de inocenţă, de relaţiile cu oceanul).
Deborah Young – Hollywood Reporter
Un pic prea asemănător cu Nostalgia for the Light pentru a mai avea aceeași magie.
Kevin B. Lee – Indiewire
După Nostalgia for the Light, acest regizor ne aduce o altă mare realizare cinematografică.
Jessica Kiang – The Playlist
Deși există atât de multe lucruri bune în acest film, atât de multe idei inspiraționale și tragice despre apă și despre stele și despre memorie și despre muzică, ce ma impresionat cel mai mult este vocea frumoasă și înduioșătoare a lui Guzman, încercând să înțeleagă sensul unui lucru fără sens: cum secole de-a rândul cei puternici au putut să cântărească valoare vieților celor slabi
Tom Derwin – FilmInk
…o poveste necesară spusă de un maestru în arta de a povesti.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)