Știri
 

The Purge (2013)

The Purge. Noaptea judecăţii

 

The Purge (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
28.06.2013
Gen:
,
Durata:
85 minute
Site oficial:
The Purge (2013)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 18 critici/bloggeri de mai jos.
19%
19


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis The Purge (2013)

Într-o Americă devastată de crime şi cu închisori sufocate de infractori, guvernul decide ca, o dată pe an, să se instaureze 12 ore în care orice fel de activitate criminală să se poată desfăşura fără să fie pedepsită. Poliţia nu va putea fi chemată. Spitalele îşi vor suspenda activitatea. E o noapte în care cetăţenii îşi vor regla diferendele fără să le fie teamă că vor fi pedepsiţi. Într-o asemenea noapte copleşită de violenţă, o familie e nevoită să suporte consecinţele deciziei de a lăsa să intre în casa lor un străin vânat ca să fie omorât.1

 
Recenzii The Purge (2013)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
The Purge tratează teme serioase, vorbește despre natura umană, despre predispoziția oamenilor pentru crimă, te îndeamnă să te-ntrebi oare tu ce ai face în cazul în care, în fiecare an, timp de 12 ore, orice ar fi permis și legal. Și chiar i-ai da atenție dacă nu te-ar lua somnul.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“The Purge” nu face cinste genului thriller-horror, dar nici nu-l subjuga. Are un beneficiu ce nu este exploatat la maxim: o idee sclipitoare care-si pierde din intensitate treptat.
Andrei Mutuligă – Cinefilul de serviciu
cu teoria stă bine, dar practica îl omoară încet și sigur, cu fiecare secundă scursă până la final.
Laura Meleaca – Cinemateca Trisk
The Purge e cel mai elocvent exemplu de cum sa nu te bazezi doar pe o idee stralucita, ignorand flecustete precum scenariu, actorie, dozare suspans si alte nimicuri ce imi scapa momentan gandului.
Robert – FilmeTari
The Purge este acel tip de film care îi face pe spectatori să privescă puțin în interior și să se gândească “Eu ce aș fi făcut?”.
Steve Prokopy – Ain’t It Cool News
The Purge este genul acela interesant de film care provoacă la conversație, iar asta este întotdeauna un lucru bun. Sper ca oamenii să-l vadă exact așa cum este și să lase discuțiile să înceapă.
Neil Young – Hollywood Reporter
îi lipsește puterea și personalitatea pentru a susține comentariile de natură socială pe care încearcă să le transmită.
Manohla Dargis – New York Times
“The Purge” revizitează vechile idei [ale sacrificiului uman, BdC], le actualizează cu mișcări agitate ale camerei și le adaugă și un vag comentariu politic – apoi le ucide în zgomot de mitraliere, macete […]. Așa-i că ne-am distrat?
Simon Abrams – RogerEbert.com
În loc să fie un film se serie B care îți dă fiori și care vorbește despre înfrânarea nevoii de violență, “The Purge” nu este decât o realizare cinematografică neinspirată.
Peter Travers – Rolling Stone
Păcat că filmul sfâșește într-o serie de clișee. The Purge chiar avea potențial.
Robert Abele – Los Angeles Times
“The Purge” este, într-adevăr, o experiență goală.
Drew Taylor – The Playlist
The Purge reușește să fie inteligent, înspăimântător și subversiv.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
E clar că The Purge are multe în mintea sa, dar nu reușește deloc să se exprime.
Mike McCahill – The Guardian
Nu-și dezvoltă ideea promițătoare, în schimb, bâjbâie prin întuneric vreme de 85 de minute, lovindu-se zgomotos de mobilier.
Matt Patches – Film.com
Există un potențial uriaș în premisa lui The Purge. Dar, la fel ca cetățenii din lumea sa, când i se oferă posibilitatea, renunță la tot și merge pe varianta sângelui.
Kim Newman – Empire
Un film de serie B modern, cinema acceptabil de fast-food.
Roth Cornet – IGN
The Purge are o premisă interesantă și câteva elemente înfricoșătoare, dar se scufundă sub greutatea propriilor lacune de logică.
Drew McWeeney – HIT FIX
Mă deprimă să văd cum un film eșuează complet.


1 comentariu


  1.  

    Film interesant si destul de captivant; actori buni, subiect tratabil. Merita o discutie intre cinefili dar nu foarte lunga…

    Răspunde


    (obligatoriu)