Știri
 

The Walk (2015)

The Walk: Sfidează limitele

 
the-walk-poster
the-walk-poster
the-walk-poster

The Walk (2015) trailer
 
Shop
 
 
Detalii
 

Premieră în România:
09.10.2015
Durata:
123 minute
Rating:
AP 12 - Acordul Părinților pentru Copii sub 12 ani
Site oficial:
The Walk (2015)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 22 critici/bloggeri de mai jos.
76%
76


Parerea ta
4 voturi

 
Actori

Sinopsis The Walk (2015)

Filmul redă povestea lui Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), acrobatul francez care acum mai bine de 40 de ani a parcurs pe sârmă, spre uimirea lumii întregi, distanţa dintre cele două turnuri World Trade Center din New York. Ajutat de mentorul său, Papa Rudy (Ben Kingsley), tânărul Philippe va înfrunta toate obstacolele în dorinţa sa de a reuşi imposibilul. Iar asta cu atât mai mult cu cât spectaculoasa traversare a vidului dintre cele două turnuri a fost realizată fără ca acesta sa fie asigurat în vreun fel, ci bazându-se doar pe capacitatea sa de a-şi menţine echilibrul la ameţitoarea înălţime de 420 de metri.0

 
Recenzii The Walk (2015)
 
 
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
„The Walk” ramane o ispita demna din punct de vedere filmic. Incadraturile, montajul, sunetul, influentele si mostenirea unui om care a reusit imposibilul, lasandu-se momit de inchipuiri si nebunie (cum recunoaste el insusi) sunt realizate patrunzator. Filmului nu ii sade bine cu notele ridicole strecurate cand era mai serios totul si tonul parea stabil.
Onuț Toană Buruga – Cinemateca
The Walk e de vazut pentru senzatiile sale tari, pentru personajul lui Levitt (interpretat foarte bine) si pentru metafora sa “anarhista”; iMax e cel mai potrivit loc.
Emil Călinescu – CinEmil
Nebunia unuia este extrem de bine transpusa pe marele ecran, iar personajul care-i da viata este jucat extrem de bine.
Andreea Mihai – Couch.ro
Fara sa fiu deloc dezamagita, The Walk este mai mult decat simpla prezenta a lui Gordon-Levitt, care devine doar o mica rotita in marea poveste a lui Zemeckis. Filmul functioneaza ca un tot unitar, in pofida subiectului neasteptat, si pare sa capitalizeze cu brio toate emotiile spectrului uman.
Andreea Andrușca – Filme-cărți
Povestea reprezintă o inspirație universală și se recomandă în special celor care s-au rătăcit.
Răzvan Nistor – Gazeta de Film
Nu este un biopic deosebit, dar experienta din IMAX 3D face sa merite efortul, in ciuda unei prime jumatati lente si a unor personaje neinteresante sau slab construite.
Eliza Niță – Movie News
”Les carrots sont cuites!” Nu și în filmul acesta.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Dacă în primele două treimi ale lui The Walk îţi doreşti să ai o telecomandă care să-l facă pe Petit să vorbească mai lent şi mai încet, plimbarea oferă un extraordinar contrast: tăcerea, concentrarea, eleganţa sunt regine pe ecran, într-una din cele mai frumoase şi eficiente secvenţe văzute vreodată la cinema.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Pe post de documentar, “The Walk” functiona minunat dar intr-un produs de 123 de minute, actorii si scenaristii s-au zbatut sa faca ceva pana la momentul T 0 cand Petit traverseaza dus-intors de mai multe ori distanta dintre cele doua Turnuri iar rezultatul este lamentabil.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Folosind inteligent 3D-ul, filmul oferă unul din cele mai rafinate momente ale cinemaului popular din acest an.
Josh Lasser – IGN
Chiar dacă toți cei care îl urmăresc știu exact unde se îndreaptă filmul, secvența finală oferă tot ceea ce vrei și chiar mai mult (mai ales dacă îți este teamă de înălțime).
Geoffrey Macnab – The Independent
Regizorul Robert Zemeckis este una dintre figurile vizionare ale cinematografiei americane recente.
Nick Schager – Paste Magazine
Capturând caracterul subiectului său, The Walk își asumă atitudinea mai puțin serioasă până când, în momentul final, schimbă macazul pentru a deveni solemn, oferind un tribut ingenuității umane, ambiției și curajului.
Olly Richards – Empire
În mare parte este o farsă, acoperind lipsa unei povești adevărate cu întâmplări care să distragă atenția de la ceea ce lipsește. Dar, când piciorul lui Petit alunecă de pe sârmă la mii de metri de pământ, este uimitor.
Peter Bradshaw – The Guardian
Onest și extrem de captivant…
Peter Travers – Rolling Stone
Așteaptă-te la ce este mai rău în prima parte, înainte ca Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) să întindă o sârmă între turnurile de la World Trade Center. Dar, atunci, oh, baby, filmul își ia zborul.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Ar fi fost grozav dacă tot filmul “The Walk” ar fi fost la fel de frumos realizat precum efectele de pe computer, dar ar fi nepoliticos să nu apreciem ceea ce oferă.
Eric Kohn – IndieWire
Totul în The Walk este artificial, iar uneori asta funcționează în avantajul său.
Drew McWeeny – HitFix
The Walk este bun, iar ocazional foarte bun.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
În ceea ce privește regia, The Walk este o capodoperă, dar ca și poveste este aproape un dezastru.
David Rooney – Hollywood Reporter
Filmul prinde viață în ultimele 40-și-ceva de minute spectaculoase.
A.O. Scott – New York Times
Oferind un tribut realizării Dl. Petit, Dl. Zemeckis a egalat practic acea performanță.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)