Știri
 

The Theory of Everything (2014)

Teoria întregului

 

The Theory of Everything (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
20.02.2015
Durata:
123 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 18 critici/bloggeri de mai jos.
79%
79


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis The Theory of Everything (2014)

Relaţia dintre celebrul fizician Stephen Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenţi la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.0

 
Recenzii The Theory of Everything (2014)
 
 
Mihai Cosmin – Am Doar 18 Ani
The Theory of Everything este o poveste despre sacrificiile făcute de Jane Wilde pentru a fi alături de soțul ei. Este o poveste al cărei ax central este dat de celebra sintagmă “În spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică”. Este o poveste despre iubirea necondiționată și despre depășirea propriilor bariere!
Angela Georgiana Alexandru – CineAmator
Un film castigator din multe puncte de vedere. As spune la toate, daca nu as fi o perfectionista care isi dorea sa se fi cotrobait mai mult in aspectele academice si teoretice.
Ionuț Maga – Filme-carti
The Theory of Everything e un film ușor de urmărit, pe alocuri emoționant, iar la finalul lui știm mai multe despre Hawking decât am afla din Wikipedia despre el.
Ion Indolean – FilmSense
În The Theory of Everything, formalizarea excesivă, raportarea prea condescendentă, aproape evlavioasă față de Hawking &co., atrage automat o anumită plasare față de subiecți. Le conferă statutul de icoane, care, și atunci când se află în dezacord între ele, se comportă exemplar, fapt posibil, dar improbabil.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
The Theory of Everything nu-si propune sa reinventeze roata pe linia biopicurilor si nu produce senzatii tari dar ofera un Eddie Redmayne convingator si o Felicity Jones in abordarea clasica de sotie sustinatoare.
Simon Foster – FilmInk
The Theory of Everything atinge toate punctele potrivite, deși nu-și ia niciodată avânt.
Geoffrey Macnab – The Independent
Marsh a realizat, cumva, un film siropos despre viața și timpurile unui fizician de la Cambridge – iar asta în sine reprezintă o realizare.
Helen O’Hara – Empire
O privire cu multă compasiune și inspirațională asupra unei vieți extraordinare, ancorată de două dintre cele mai bune interpretări ale anului.
Peter Bradshaw – The Guardian
Redmayne, Jones, Cox și Peake prezintă principiile și rețeaua lor emoțională cu delicatețe.
Andy Crump – Paste Magazine
The Theory of Everything este doar un film de rutină, devotat unor persoane extraordinare, interpretate, din fericire, de actori extraordinari.
Christy Lemire – RogerEbert.Com
Un film bine interpretat, frumos realizat, dar care se simte anost și nesatisfăcător.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Redmayne și Jones sunt frumos compatibili cu Hawking și soția sa de atunci Jane, în timp ce navighează declinul și cursul a 25 de ani în care au fost împreună.
Peter Travers – Rolling Stone
Stephen Hawking, un geniu provocat de o boală neurologică progresivă, reprezintă un rol care necesită minuni din parte unui actor. Iar Eddie Redmayne, printr-o interpretare de calibru, reușește să le îndeplinească.
Drew McWeeny – HitFix
The Theory Of Everything este un film modest, dar sincer și impresionant de reținut, și ar trebui să reprezintă o lansare a lui Redmayne în aerul rarefiat ca actor, pe bună dreptate.
A.O. Scott – New York Times
Ca și multe alte filme care prezintă vieți ale unor persoane faimoase, își pierde din sursa faimei subiectului său.
Eric Kohn – IndieWire
Filmul biografic al lui James Marsh salută dăruirea faimosului fizician, dar eșuează să-i explore ideile extraordinare.
Leslie Felperin – Hollywood Reporter
O prezentare solidă, corespunzătoare din punct de vedere emoțional a unei relații de-a lungul a 25 de ani.
Matt Patches – IGN
Eddie Redmayne și Felicity Jones dau viață unei drame previzibile, tipică pentru BBC, prin două interpretări senzaționale.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)