Știri
 

Thor (2011)

 

Thor (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
06.05.2011
Site oficial:
Thor (2011)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 20 critici/bloggeri de mai jos.
77%
77


Parerea ta
niciun vot

 
Actori

Sinopsis Thor (2011)

Aventura epopeică a lui THOR ne poartă prin Universul Marvel de pe Pămîntul zilelor noastre, pe tărîmul mistic din Asgard. În centrul poveștii stă Atotputernicul Thor, un războinic puternic, dar arogant, ale cărui fapte nesăbuite reaprind un vechi război. Thor e surghiunit de tatăl său pe Pămînt, fiind forțat să trăiască printre oameni. Cînd cel mai primejdios dușman din lumea lui Thor își trimite pe Pămînt forțele întunecate pentru a-l invada, Thor învață ce înseamnă să fii un erou adevărat.
THOR este povestea călătoriei mitice a unui erou: din prințul rebel care consideră că s-a născut pentru a moșteni tronul tatălui său, la un supererou care învață că trebuie să-și cîștige dreptul de a conduce.0

 
Recenzii Thor (2011)
 
 
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Cel mai interesant lucru la Thor este că, deşi te-ai fi aşteptat să râzi de zeişorii îmbrăcaţi în armură şi cu mantii fluturându-le în spate, preferi să n-o faci sau n-ai timp s-o faci… Mai mult, Branagh plusează cu umor şi, foarte important, autoironie, luându-se în serios exact atât cât trebuie.
Florina Stanciu – Raluk
Un film ce trebuie vazut, in orice zi a saptamanii vreti voi, cu cine vreti voi, cu prietena, cu fostul, cu vecina, chiar nu are importanta. O sa va placa. Nu il comparati cu altceva, chiar daca Thor ar fi pe undeva verisor cu Iron Man, sau Superman, nu il incadrati intr-un tipar doar din cauza conditiei sale de supererou.
Floryan – FilmeTari
Nu este nici filmulul anului, dar nici nu te plictisesti in cele doua ore de “magie si stiinta”, cum ar zice unul dintre personaje.
Iulia Blaga – HotNews
Noul film dupa Marvel Comics e atraga-thor prin felul credibil in care face ca realitatea sa interactioneze cu mitologia. Dupa ce l-a epuizat pe Shakespeare, Kenneth Branagh semneaza un film inspirat de benzile desenate, care combina SF-ul cu legendele nordice. Un inceput bun pentru o franciza de succes.
Kenneth Turan – L.A. Times
O parte din vină pentru lipsa de unitate a filmului poate fi atribuită faptului că Thor nu are doar două universuri diferite, ci două moduri de exprimare complet diferite, ceea ce, în parte, este vina faptului că are nu mai puțin de cinci scenariști creditați (scenariu de Ashley Edward Miller & Zack Stentz și Don Payne, după o poveste de J. Michael Straczynski și Mark Protosevich).
Bob Mondello – NPR
În portofoliul Marvel Comics, Thor se clasează în liga a doua a super-eroilor şi în ciuda regizorului mult mai stilat decât ne-am fi aşteptat, nici filmul nu se clasează într-o ligă superioară.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Nu e artă, dar e foarte amuzant.
A.O. Scott – N.Y. Times
Nu te poți uita la el și să te minunezi de lucrurile care au ieșit prost, pentru că, la nivelul execuției, chiar nimic nu a ieșit prost. Dl. Branagh nu a eșuat deloc în încercarea de a face un film cu un super-erou, un film interesant și antrenant, pentru simplul motiv că nu există nici cea mai mică dovadă că (el sau numeroșii scenariști creditați, sau Paramount, studioul producător) ar fi încercat așa ceva.
Sean O’Connell – FilmCritic
Nu te aștepta ca Thor să fie la fel de bun ca Iron Man sau Spider Man, pentru că personajul, imaginat de către Lee și Kirby, pare serios în fiecare situație în care ceilalți eroi ar fi fost sarcastici și frivoli.
Laremy Legel – Film.com
Nu ne vom aminti de Thor ca de un inovator al genului sau ca de un film care a schimbat ceva în acest gen și, cu o mulțime de alte filme cu super-eroi care vor avea premiera în curând, cel mai probabil nu ne vom aminti deloc de Thor.
Drew McWeeny – HITFIX
Obișnuiam să citesc reviste de benzi desenate când eram puști. Erau prima mea poartă spre descoperirea poveștilor și eram înnebunit după ele. Nu vreau ca aceste filme să fie serioase sau să exploreze sufletul uman. Vreau superputeri și lupte și monștrii zburători, iar Thor oferă toate aceste lucruri.
Chris Hewitt – Empire
O revenire în formă a celor de la Marvel, cu un nou super-erou, pe care, cu siguranţă, ne va face plăcere să-l revedem peste un an sau doi.
Peter Travers – Rolling Stone
Hemsworth nu joacă un rol, ci personajul îi aparţine în totalitate.
Megan Lehmann – Hollywood Reporter
Chris Hemsworth interpretează remarcabil rolul lui Thor.
Holy shit. Ăștia chiar au făcut din Thor un film antrenant, interesant și distractiv.
Jim Vejvoda – IGN
Poate că Thor nu schimbă nimic în ceea ce privește filmele bazate pe benzi desenate, dar este unul foarte antrenant și distractiv.
Peter Bradshaw – The Guardian
Ceea ce-i lipsește în subtilitate, Thor recuperează în grandoare – dar Kenneth Branagh merită tot creditul pentru că și-a pus amprenta personală pe această poveste cu un super-erou.
Jonathan Hickman – Paste Magazine
Deși are în distribuție o serie de actori talentați, aceștia sunt lăsați, de multe ori, în plan secund, lăsând loc efectelor speciale, care au fost convertite, de fapt, în 3D, în post-producție.
Clemba Stow – The Vine
O combinație câștigătoare de fiori electrizanți și momente emoționante, respect și ireverență, Thor a crescut considerabil prestigiul companiei Marvel.
Ilan Preskovsky – Channel 24
Un foarte bun blockbuster cu supereroi, care promite însă sequel-uri și mai bune.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)