Știri
 

Trance (2013)

Capcana minţii

 

Trance (2013) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
10.05.2013
Durata:
101 minute
Rating:
N-15
Site oficial:
Trance (2013)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 17 critici/bloggeri de mai jos.
68%
68


Parerea ta
3 voturi

 
Actori

Sinopsis Trance (2013)

Simon (James McAvoy), un conducător de licitaţii de artă fină, îşi uneşte forţele cu o bandă de infractori pentru a fura o lucrare de artă care valorează milioane de dolari, dar după ce primeşte o lovitură în cap în timpul jafului, se trezeşte fără să-şi mai amintească unde a ascuns tabloul.

Când ameninţările fizice şi tortura nu dau niciun rezultat, şeful benzii (Vincent Cassel) angajează un hipnoterapeut (Rosario Dawson) pentru a analiza cele mai întunecate cotloane ale minţii lui Simon.

Pe măsură cea aceasta sapă mai adânc în subconştientul distrus al acestuia, miza se măreşte, iar graniţele dintre dorinţă, realitate şi sugestia hipnotică încep să se estompeze şi dispar.0

 
Recenzii Trance (2013)
 
 
Cătălin Mesaru – FilmSense
Trance (regia: Danny Boyle, scenariul: Joe Ahearne, John Hodge) este precum un cub Rubik distorsionat: în momentul în care ai rezovat una dintre fețele sale, descoperi că, în continuare, celelalte sunt nerezolvate și, poate chiar mai rău, sunt și mai amestecate în culori ca niciodată.
Ioana Raluca Popescu – To the Edge and Back
Un thriller psihologic, stilizat si foarte bine montat.
Gloria Sauciuc – Cinemagia
Trance/Capcana minţii începe ca un film despre un jaf, dar continuă ca un film psihologic, în care manipularea este cuvântul de ordine. Protagoniştii sunt prinşi într-un puzzle al sugestiilor mentale, al căutării amintirilor
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
“Trance” penduleaza increzator intre nebunie, imaginatie si realitate. Farmecul consta in faptul ca realitatea devine o imaginatie nebuna.
Ioanina Pavel – KoolHunt
Un film aflat sub semnul memoriei si al uitarii, in echilibru precar intre subtilitate fina si colorit exagerat de blockbuster, Trance ne aminteste de Danny Boyle cel dinaintea statutului de Comoara Nationala, ba, mai mult, de cel “neintinat” inca de Oscar.
Peter Travers – Rolling Stone
Uimitorul thriller al lui Danny Boyle, care ne aduce aminte de Inception, e ca o călătorie hipnotică, ce ne cere să nu ne încredem în nimeni.
Drew McWeeny – HIT FIX
cel mai bun film de la “Eternal Sunshine Of The Spotless Mind” încoace, despre rolul pe care memoria îl joacă în viața noastră
Kenneth Turan – Los Angeles Times
O poveste inteligentă cu mai multe întorsături de situație decât sens, acesta este un film care sfârșește prin a fi mai deștept decât ar fi fost cazul.
Manohla Dargis – New York Times
energia și dedicarea sa (Danny Boyle n.r.) pentru a menține atenția publicului trează sunt evidente în fiecare scenă.
Ignatiy Vishnevetsky – RogerEbert.com
Trance, noul thriller al lui Danny Boyle, este inteligent, prostesc și, de cele mai multe ori, foarte entertaining.
Owen Gleiberman – Entertainment Weekly
Ai sentimentul că montajul a fost realizat astfel încât Boyle este singurul care vede o legătură între imaginile de pe ecran.
David Ehrlich – Film.com
O combinație nesuferită de “Inception” și un film noir de Jean-Pierre Melville
Daniel Krupa – IGN
Trance are greșeli și nu este consistent, dar, în același timp, este frumos și melancolic. […] În ciuda defectelor sale, Trance nu este altceva decât o experiență memorabilă.
Kim Newman – Empire
Un entertainment uimitor și captivant
Oliver Lyttelton – The Playlist
Trance este un thriller remarcabil, uimitor, plin de răsturnări de situație.
Todd McCarthy – Hollywood Reporter
are atâtea întorsături de situație încât filmul parcă se învârte încontinuu decât să se îndrepte undeva anume.
Peter Bradshaw – The Guardian
Chiar și cei mai buni regizori pot s-o dea în bară.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)