Știri
 

Transcendence (2014)

Transcendence: Viaţă după moarte

 

Transcendence (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
25.04.2014
Gen:
,
Durata:
119 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 13 critici/bloggeri de mai jos.
37%
37


Parerea ta
10 voturi

 
Actori

Sinopsis Transcendence (2014)

Doctorul Will Caster (Johnny Depp) este cel mai apreciat cercetător din domeniul inteligenţei artificiale, căutând soluţia de a reuni într-o singură maşinărie conştiinţa colectivă, cu informaţii din toate domeniile stiintei şi emoţia umană.

În urma unei violente încercări de a-l opri, activiştii anti-tehnologie nu au făcut altceva decât să îl aducă mai aproape de realizarea obiectivului pentru care a muncit întreaga sa cariera. Will devine astfel prima conştiinţă uploadată într-un sistem informatic, care caută să obţină controlul şi puterea supremă, iar colegii şi prietenii încearcă din răsputeri să îi salveze mintea genială.0

 
Recenzii Transcendence (2014)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Wally Pfister ar fi meritat un film mai bun cu care să debuteze în regie. Un film cu o poveste mai consistentă, mai puțin superficială și care să trateze cu mai multă responsabilitate un subiect cu potențial.
Vlad Dulea – vlad.dulea.ro
Filmul nu are parte de cele mai bune critici dar mie mi-a plăcut. Atât de mult încât aș vrea să îl mai văd o dată, de data aceasta știind despre ce e vorba. Pe tot parcursul filmului am căutat să mă poziționez de partea binelui, să trag o linie clară între cei care luptă pentru Bine și cei care luptă de partea Răului. Abia la final am realizat că în acest film Binele și Răul nu se pot defini ușor, nu se pot separa, sunt doar niște proiecții personale care se întrepătrund și, cel mai adesea, se confundă.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
In ansamblu, complexitatea scenelor este dibuita si tesuta cu intriga favorabila. Luate individual, cadrele isi pierd convingerea si de multe ori sunt primejduite de graba neintentionata.
Gabriela Policală – F&G Must See
Inovator și în același timp cutezător, scenariul regizoral se poticnește de multe ori sub greutatea propriilor idei, niciodată însă îndeajuns de mult încât să cadă în derizoriu.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Gândit rotund, plin-ticsit de scene splendide grafice şi plastice, ciudate şi frumoase în desfăşurarea lor, cu o distribuţie interesantă şi chipuri bine alese, filmul ar fi trebuit să fie hitul primăverii. Din păcate, regizorul aflat la început alunecă pe lângă această şansă, povestea nefiind foarte coerent decupată.
Chris Nashawaty – Entertainment Weekly
Scenariul debutantului Jack Paglen este plin de lucruri tehnologice fără sens explicate pe jumătate, având, totodată, multe clişee om vs tehnologie, încât se apropie de ridicol.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Un film ambiţios şi provocator, care gravitează în mod uimitor între a fi un semn de alarmă şi o celebrare.
Manohla Dargis – New York Times
Indiferent cât este de previzibil şi ridicol, filmul reuşeşte să ridice semne de întrebare – în momentul în care maşinile îşi fac prezenţa tot mai mult în viaţa noastră – în privinţa a ceea ce ne face oameni şi de ce, lucru care îţi dă mai mult de gândit la ieşirea din multiplex decât filmele din ultima vreme.
Tom Shone – The Guardian
Această istorisire care avertizează despre inteligenţa artificială suferă deoarece spune o poveste mult prea familiară.
Matt Zoller Seitz – RogerEbert.Com
Este bine să vrei să explorezi şi să arunci în jur cu idei. Dar, prea des filmul pare confuz.
Roth Cornet – IGN
În cele din urmă, filmul reprezintă o oportunitate ratată; multe idei şi scurt în execuţie.
Eric Kohn – IndieWire
Transcendence oferă o privire interesantă la pericolele de a avea prea mare încredere în computere pentru a interacţiona cu societatea.
Drew McWeeny – HitFix
Transcendence este un fals, dar unul care este produs cu multă îndemânare încât aproape că reuşeşte să-şi acopere adevărata natură.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)