Știri
 

Trei zile până la Crăciun (2012)

Trei zile până la Crăciun

 

Trei zile până la Crăciun (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
14.12.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Încă 2 recenzii pentru a se stabili un cinemaMetru
--
N/A


Parerea ta
2 voturi

 
Actori

Sinopsis Trei zile până la Crăciun (2012)

O cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri şi imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989: în ultima sa noapte ca stăpân absolut al ţării, Nicolae Ceauşescu rămâne în sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore. Dimineaţa, pe 22 decembrie, de teamă să nu fie linşat de mulţimea care forţează intrarea în clădire, Ceauşescu acceptă să fie evacuat cu elicopterul. Odată ridicat în aer, devine însă prizonier al celui pe care tocmai îl numise la comanda Armatei, generalul Stănculescu… Fuga în necunoscut se termină pe 25 Decembrie la orele 14, într-o cazarmă din Târgoviște.0

 
Recenzii Trei zile până la Crăciun (2012)
 
 
Victor Buzura – Poison Whiskey
Iar în ceea ce privește filmul lui Gabrea, eu personal aș fi preferat un documentar de auteur ceva mai tradițional, dar apreciez stilul realist, lipsit de înflorituri vizuale, care imită imaginile pe care le cunoaștem atât de bine din timpul revoluției.
Ioana Raluca Popescu – Raluk
Trei zile pana la Craciun este o reusita in materie de abordare si editare a unui subiect spinos din istoria Romaniei. S-au realizat destule filme bune pana acum abordand acest subiect si mai este de loc de alte interpretari.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)