Știri
 

Ultimul zburător (2014)

Ultimul zburător

 

Ultimul zburător (2014) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
07.02.2014
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Încă 2 recenzii pentru a se stabili un cinemaMetru
--


Parerea ta
8 voturi

 
Actori

Sinopsis Ultimul zburător (2014)

In anul 2012, cand oamenii traiesc intr-o lume dezvrajita si nu mai cred in povesti si-n Zburatori, ultimul dintre acestia, Zanoni, s-a refugiat intr-un vechi conac boeresc, transformandu-se intr-un personaj misterios “care plimba fetele noaptea cu motorul” oferindu-le clipe de placere trupeasca. Intr-o seara, din intamplare, Zanoni ajunge la concertul unei fete, Eliza, cea care-i va schimba radical perceptia asupra vietii si a existentei sale de Zburator. Eliza este o frumoasă tânără de 22 de ani, cântăreaţă de muzică dance/house care se află la debut în industria muzicală. Ea este sustinuta si iubita de Catalin, fiul patronului unui important trust media, dl. Gelu Stroenescu.

Intre Zanoni si Eliza se va infiripa o poveste de iubire, in care aceasta va fi purtata intr-o calatorie initiatica in lumea Zburatorilor. Ea se va auto-cunoaste, va invata sa-si infrunte fricile si mai important, isi va redescoperi trecutul. Astfel, lumea fantastica se va uni cu cea reala intr-o poveste desprinsa parca din nuvelele magice ale lui Mircea Eliade.1

 
Recenzii Ultimul zburător (2014)
 
 
Alexandra Zărnescu – Kool Hunt
A lua parte la aventura lui Zanoni devine aproape o necesitate pentru noi, cei blocati in rutina si banalul cotidianului, iar faptul ca avem de-a face cu intoarcerea la traditie intr-un mod modern, este cu atat mai placut si de bun augur; avem ocazia sa vedem eroi charismatici alesi dintre noi, care vorbesc limba romana si, desi se pot regasi si in standardele altor culturi, nu duc lipsa de autenticitate.
Ştefan Dobroiu – Cinemagia
Deşi adesea scenografia este foarte interesantă, iar motorul lui Zanone face toţi banii, Georgescu strică uneori din efect filmându-şi personajele ca într-o producţie de televiziune. Este nevoie de mult mai multă carismă decât pot oferi Cotimanis, Constantin Cojocaru, Duţu şi Verdeş, pentru a umple cu gros-planurile lor ditamai ecranul de cinema.


1 comentariu


 1.  
  sam

  Aseară am văzut filmul la Cluj. Mi-a placut foarte mult. Tema filmului a fost prea puţin exploatată în cinematografia românească şi mă bucur să ştiu că această echipă minunată, care a făcut posibil ca acest film să ajungă la public, mai are în plan continuarea proiectului cu alte două teme din lumea basmului fantastic românesc.

  Am pornit de la un trailer bine punctat care m-a făcut să vreau să văd filmul. Şi nu mi-a părut rău. Imaginea filmului m-a cucerit de la primele cadre prin claritatea perfectă a prim-planurilor şi prin căldura ce învăluia fiecare scenă. Sunetul şi coloana sonoră s-au pliat perfect pe latura fantastică a filmului.

  Actorii şi-au interpretat impecabil rolurile. Fiecăruia i s-a potrivit personajul “ca o mănuşă”. Eliza, interpretată de actriţa Iulia Verdeş, a „umplut” ecranul la fiecare apariţie. Evoluţia ei este fulminantă, de la o tânără care crede că este îndrăgostită de cel care îi va deschide porţile celebrităţii până la femeia sigură pe ea, care şi-a înfruntat temerile şi a ales o iubire sinceră, adevărată. Zanoni (Gabriel Duţu), prin prezenţa s-a diafană de la începutul filmului, a imprimat o forţă demiurgică fiecărei scene până la finalul filmului. Marele actor Constantin Cotimanis, interpretându-l pe Gelu Stroenescu, a făcut un rol secundar ca apariţie, dar cu o încărcătură care şi-a pus amprenta şi asupra scenelor în care nu apare. Marius Bodochi, George Ivaşcu, Constantin Cojocaru precum şi ceilalţi actori au contribuit la crearea unei lumi la graniţa dintre fantastic şi real.

  O scenă cu un puternic mesaj emoţional care punctează foarte bine mitul Zburătorului este cea dintre Gabriel şi fiica sa Eliza. Muzica, imaginea, povestea, personajele, toate te îndeamnă să îndrăzneşti să crezi.

  Privit dintr-o altă perspectivă, cea a unei poveşti pământene, filmul poate fi văzut ca povestea unui tatuaj…

  Alina Iuga
 1. Cele mai debile filme româneşti din 2015-2016, partea a II-a | DISCERNE

Răspunde


(obligatoriu)