Știri
 

Undeva la Palilula (2011)

Undeva la Palilula

 

Undeva la Palilula (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
20.04.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 11 critici/bloggeri de mai jos.
9%
9


Parerea ta
4 voturi

 
Actori

Sinopsis Undeva la Palilula (2011)

Undeva la Palilula spune povestea lui Serafim, un tânăr doctor, care primeşte
repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orăşel pierdut undeva pe harta
ţării, urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelică.
Serafim se adaptează treptat lumii din oraş şi ajunge, într-un final, fără voia sa, să-i
aparţină.1

 
Recenzii Undeva la Palilula (2011)
 
 
Cinesseur – Cinesseur
Undeva la Palilula e genul de produs cultural ce ar fi putut rămâne bine, merci în stadiul de embrion, proiect, draft etc. pentru că aşa cum e el conceput şi realizat e lipsit de relevanţă atât pentru vremurile în care trăim, cât şi pentru cele pe care, chipurile, le evocă.
Filmul poate fi ușor acuzat de neclaritate narativă și de alte plăgi semantice, de neomogenități stilistice sau de sens, însă toate sunt legitimate de stigmatul suprarealist, anacronic în mare măsură, dar revigorant.
Iulia Blaga – HotNews
Exista o magie a cinemaului pe care e clar ca Silviu Purcarete o resimte, dar ea defuleaza intr-un film lung, supraincarcat si frizand kitsch-ul, in care ai senzatia ca nu se intampla nimic, desi e in permanenta agitatie si culoare.
Mihai Kolcsar – Raluk
Purcarete si-a facut moftul de a face un film si ma indoiesc ca il va interesa ce zice critica despre el, pacat doar ca din banii investiti de CNC in acest film se puteau face chiar doua filme mai putin “ambitioase”, si doi regizori care asteapta ceva de lucru puteau continua in a pune filmele romanesti in lumina internationala, caci de Undeva la Palilula ma indoiesc ca va face turul festivalurilor.
Mihnea Columbeanu – Cinemagia
cu rezerva cuvenită, nu-mi rămâne decât să afirm că “Undeva la Palilula” sfârşeşte prin a fi doar un minunat exerciţiu de stil în sine – culmea, obositor şi chiar plicticos, de la un moment dat…
Victor – FilmeTari
Purcărete sacrificând povestea în fața stilului cu care vrea să se impună, găsindu-și astfel un frate în Peter Greenaway. Ceea ce ar fi ok, dacă nu ar căuta să se înfrățească și cu alții pe parcursul celor 145 de minute menționate mai sus – Fellini, Gilliam, Lynch, Jarman, Russel, von Trier. Cam mulți, aș spune eu…
Andrei Gorzo – Dilema Veche
e un film şocant de lipsit de inteligenţă, atît în ceea ce spune, cît şi în felul în care o face.
Sebastian M. Ceolca – Liternet
Undeva la Palilula, raportat la ambiţia auctorială de “viziune-punere-în-practică”, nu este nici măcar incoerent. Dacă ar fi incoerent, filmul ar trebui să aibă o legătură contradictorie cu coerenţa. Lucru care nu prea se întâmplă.
Lucian Maier – Liternet
Filmul este mult prea lung (în jur de 140 de minute), iar lungimea nu este rezultatul unei acumulări de imagini care servesc transpunerii elocvente a unor idei.
Ileana Bîrsan – BeWhere
Miza dramaturgică este anihilată de spectacular, preaplinul livrează în final un preapuţin, iar atunci când poveştile sunt puse cap la cap, sesizezi teama regizorului de a da pe tavă doar biografii rezolvate, plictisitoare sau coincidenţe fericite, acolo unde el vrea să-şi abandoneze spectatorii în reverii.
Dragoş Marin – Film Reporter
Autoindulgent şi fără ţintă, Undeva la Palilula e un eşec de proporţii care nu dă adjectivului „purcăretian” conotaţii pozitive.


1 comentariu


  1.  
    Alex

    O capodopera a prostiei, o abominatie, 140 de minute irosite de timp si spatiu. Un film bolnav o minte bolnava. Pacat de actorii buni, pacat de timpul pierdut, pacat de investitie, pacat de NOI!

    Răspunde


    (obligatoriu)