Știri
 

Van Gogh & Japan (2019)

Van Gogh & Japan

 
van-gogh-&-japan-poster
van-gogh-&-japan-poster
van-gogh-&-japan-poster

Van Gogh & Japan (2019) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
16.08.2019
Durata:
85 minute
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Încă 3 recenzii pentru a se stabili un cinemaMetru
--


Parerea ta
niciun vot

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Van Gogh & Japan (2019)

“Îi invidiez pe japonezi” i-a scris Van Gogh fratelui său Theo. În expoziția care stă la baza acestui film – VAN GOGH & JAPAN la Muzeul Van Gogh din Amsterdam – se vede exact de ce. Deși Vincent van Gogh nu a vizitat niciodată Japonia, este țara care l-a influențat cel mai profund, atât pe el, cât și din punct de vedere artistic. Nu îl poți înțelege pe Van Gogh fără să înțelegi cum a ajuns arta japoneză la Paris la mijlocul secolului al XIX-lea și impactul profund pe care aceasta l-a avut asupra unor artiști precum Monet, Degas, și mai ales Van Gogh.
Vizitând galeriile de artă japoneze din Paris, iar apoi creându-și propria sa imagine asupra Japoniei – prin cercetare aprofundată , colecționarea de materiale și prin discuții amănunțite cu alți artiști – întâlnirea cu arta japoneză a oferit lucrărilor lui Van Gogh o direcție nouă și captivantă. După plecarea din Paris spre sudul Franței – înspre ceea ce considera el că este locul cel mai similar posibil cu Japonia – anii productivi și plini de încercări ce au urmat trebuie văzuți în contextul în care Van Gogh a modelat influențele japoneze după propria voință și s-a definit ca un artist modern cu precursori asiatici. În această poveste mai puțin cunoscută despre arta lui Van Gogh este ilustrat exact cât de important a fost studiul despre Japonia în viața artistului.0

 
Recenzii Van Gogh & Japan (2019)
 
 
Andrew Pulver – The Guardian
probabil cu un subiect prea de nișă pentru un documentar de lungmetraj


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)