Știri
 

Visul lui Adalbert (2011)

Visul lui Adalbert

 

Visul lui Adalbert (2011) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
04.05.2012
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 9 critici/bloggeri de mai jos.
80%
80


Parerea ta
1 vot

 
Actori

Sinopsis Visul lui Adalbert (2011)

E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. Au trecut mai puțin de două săptămâni de la explozia de la Cernobâl și o noapte de când Steaua București a câștigat Cupa Campionilor la Sevilla. În acestă atmosferă festivă, Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protecția muncii, încearcă să-și etaleze veleitățile artistice, experimentând pe nervii și resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protecție a muncii.
Actul artistic al tovarășului Ploscaru este întrerupt de o veste proastă: unul dintre muncitori tocmai își pierde o mână la strung în timp ce făcea pe șest cuțite artizanale .0

 
Recenzii Visul lui Adalbert (2011)
 
 
Andrei Luca – FilmMenu
Așadar, deși sacrifică un format cinematografic pentru unul de 4:3, de dragul apropierii de anii `80 și de nostalgia imaginii casetelor VHS, regizorul pune în mod conștient petarde precum cea cu strungul și cuțitele.
Andrei Gorzo – Dilema Veche
Mie unuia, acest amestec de idiosincrazii stilistice, divagaţii pontoase, parodie de realism socialist şi fetişism neaoş-optzecist mi-a fost destul de simpatic.
Irina-Margareta Nistor – Liternet
Ar fi păcat să rataţi acest film subtil şi necesar!
visul lui Adalbert, o alternativă comică, neagră, mobilă, imprevizibilă la realitatea statică, fadă, îngrădită, realitatea indicativului a fost.
Bogdan – Blogul cu filme
În raport cu tot ce s-a mai făcut ”despre comunism”, până acum, ”Visul lui Adalbert” este un proiecțel ghiduș, și destul de curajos.
Craita Nanu – Raluk
Visul lui Adalbert e un film care se joaca cu tine si, in loc sa te aseze si sa-ti plimbe prin fata personajele intr-o poveste cuminte, te ridica in picioare si te pune sa alergi, sa astepti sau sa mergi dupa ele. Daca esti dispus de efortul asta, filmul nu te va dezamagi.
Iulia Blaga – HotNews
Probabil ca Gabriel Achim va da ce are mai bun pe masura ce, cu fiecare nou film, va invata sa decojeasca ceapa. Deocamdata a marcat un gol cu atat mai spectaculos cu cat n-a facut niciun compromis. Cu fiecare vizionare, filmul are tot mai mult umor, desi nu ai senzatia ca il intelegi pana la capat.
Dragoş Marin – Film Reporter
Inteligent promovat şi îndeajuns de creativ, Visul lui Adalbert e divertisment onorabil şi un debut promiţător în lungmetraj pentru Gabriel Achim. Recomandat în special steliştilor nostalgici.
Neil Young – Hollywood Reporter
Filmul regizorului/co-scenaristului Gabriel Achim este o bucată de viaţă ambiguă şi, ocazional, foarte amuzantă, în apropiere de finalul dictaturii lui Nicolae Ceauşescu.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)