“Ce daca” (tradus la noi) e un film simpatic, plin de lumina, de tinerete, de curatenie sufleteasca, de vise, de speranta … Fara nimic fortat, impiedicat, strident.
Ritmul alert al acțiunii e menit să mențină și să alimenteze suspansul, însă deznodământul nu e cel mai potrivit.
Povestea este previzibilă, dar Kazan și Radcliffe creează cu desăvârșire un cuplu antrenant.
Există câteva momente rezonabile, iar Kazan își folosește tot farmecul angelic și vulnerabilitatea sa, dar acestea aveau un efect mai bun în propria sa fantezie romantică, Ruby Sparks.
Plin de clișee, familiar și previzibil, dar în același timp plăcut și cu o distribuție bine aleasă, cu suficientă vervă pentru a ieși din tiparul comediilor romantice.
What If nu aduce nimic nou. Dar, are șarm, iar Radcliffe și Kazan sunt irezistibili.
[…] în stilul serialului TV “New Girl”, cu replici constant hazlii, dar de trei ori mai lung.
Odată ce îți dai seama de tema binecunoscută a filmului – Poate fi un bărbat doar prieten cu o femeie? – nu te gândești decât cât de repede poți pleca de acolo.
Cu interpretări atât de capabile, această bombă îndulcită ar fi putut primi cu ușurință aciditatea de care atât de disperat are nevoie.
What If preia toate figurile de stil din genul comediilor romantice și, adunate, depășește pe fiecare în parte, cu un scenariu ager, o regie mulțumitoare și actori fermecători.
O “creatură” rară: o comedie romantică indie care poate fi luată în serios și nu te lasă să te întrebi unde sunt oamenii reali.
Are același limbaj tânăr inteligent pe care îl găsești tot timpul în serialul Girls al Lenei Dunham.
Filmul este frustrant în principal deoarece nu aduce nimic proaspăt.
O comedie romantică scrisă bine, care reprezintă un mare pas înainte pentru Daniel Radcliffe după seria Potter.
Peste media comediilor romantice, care merită îndrăgit de generația unor tineri de douăzeci-și-ceva de ani, pentru că refuză să-și lase personajele să scape așa ușor.