Știri
 

Zero Dark Thirty (2012)

Misiunea: 00.30 A.M.

 

Zero Dark Thirty (2012) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
22.02.2013
Durata:
157 minute
Rating:
NR-15 Nerecomandat minorilor sub 15 ani
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Bazat pe părerile celor 11 critici/bloggeri de mai jos.
64%
64


Parerea ta
7 voturi

 
Actori

Sinopsis Zero Dark Thirty (2012)

Vânătoarea teroristului Bin Laden a fost un subiect de interes mondial, care a ţinut ocupate primele pagini ale ziarelor aproape zece ani, dar, deşi supoziţiile asupra ascunzişului acestuia au fost numeroase, în final, agenţii CIA, au dus la final operaţiunea. Misiunea lor secretă a fost dezbătută îndelung în media din întreaga lume, o parte dintre detalii au fost dezvăluite, dar aspectul cel mai important, rolul specific pe care l-a avut echipa CIA în îndeplinirea misiunii este ecranizat pentru prima dată.8

 
Recenzii Zero Dark Thirty (2012)
 
 
Marin Apostol – Părerea Blog de Cinema
Zero Dark Thirty încearcă doar să arate faptele, lăsând publicul să-și formeze propria părere, exact așa cum ar trebui să fie orice formă de jurnalism de calitate. Dar neluând nicio atitudine, lasă loc la interpretări. Aici este paradoxul.
Deși subiectul filmului este cât se poate de cunoscut și intuit de către public inca de la bun inceput dat fiind reperul real, suspansul filmului este clădit cat se poate de inteligent și reușește să stârnească o emoție veridică mai ales la momentul scenei asaltului.
Jovi Ene – Filme-cărți
Când am prezentat prima dată trailerul aici, scriam următoarele: ”Același subiect-războiul, aceiași protagoniști-soldații americani mult-laudați, aflați pe teritorii străine. Cum este asasinat cu adevărat bin Laden? Sigur nu vom afla de aici”. În mare parte, îmi mențin părerea și după vizionarea filmului…
Alex Voinica – Raluk
Indiferent daca evenimentele nu s-au petrecut in ordinea prezentata sau au o acuratete scazuta, avem de-a face cu un film serios si bine pus la punct din toate punctele de vedere.
Angela Georgiana – Anzhela Movies
filmul este un semi-documentar cu influente patriotice care captureaza o cronica intensa a purtarii unui razboi cu usile inchise.
Cinesseur – Cinesseur blog
peste câteva sute de ani, într-un posibil viitor distopic în care ordinea social-politică pe planetă ar putea fi alta, de pildă islamică, Bigelow va fi considerată versiunea americană a lui Leni Riefenstahl, slujitoare când pe şest, când la vedere, a unui regim opresiv care a comis crime împotriva umanităţii.
Cinefilul – FilmeTari
Nu e un film rău, nu este nicio capodoperă, dar consider că merită urmărit.
Gruia – metropotam
Zero Dark Thirty este o propaganda plictisitoare de 2 ore si jumatate.
Victor Buzura – Poison Whiskey
”Zero Dark Thirty” nu este nici un film patriotic, nici unul antipatriotic, dar privește direct în față realitățile unui război care este purtat din umbră și obsesiile celor care îl conduc.
Cristina Zaharia – Port.ro
Trei sferturi din acţiune filmat cu detaşare şi răceală, fără pic de emoţie. Tu, ca spectator european – zero empatie. Atentatele cu bombă care au avut loc de-a lungul anilor, după incidentul de la 11 septembrie, sunt arătate fugitiv, doar bifate. Există surpriza şi montaj bun, dar lipseşte emoţia.
Adela Ghidoveanu – ProCinema
Un film neasteptat de captivant, al carui ultim sfert de ora va intra in istorie.


8 Comentarii


 1.  
  Sima

  Imi place subiectul! Este intrigant de fapt! Chiar sunt curioasa cum a fost ilustrat acest subiect sensibil!
 2.  
  Felix

  Genial filmul…de actiune, intrigant si te tine cu sufletul la gura.Maya este misto prin atitudinea ei: isi sustine punctul de vedere cu tarie, chiar si atunci cand sefii si nu o cred si o pun la zid, se tine cu dintii de informatiile pe care le deduce si le doveste. Este intuitiva, incapatanata, desteapta si sensibila. Vorbeste urat si ii mazaleste geamurile superiorului ei atunci cand detine o infromatie importanta si trece prea mult timp si CIA nu face nicio miscare.
 3.  
  maria

  pe 22 este premiera, nu? mi-ar placea sa-l vad..
 4.  

  parca totusi nu l-as vedea la cinema….
 5.  
  Alexandra

  Filmul nu este structurat chiar precum un documentar, dar este foarte bine facut:-D Mi-a placut personajul Maya…o personalitate aparte..practic in film ea a fost cea care a descoperit indiciile importante care a dus la prinderea lui Osama bin Laden.
 6.  
  irina

  Si mie mi-a placut filmul foarte mult, am mers la cinema si sa stiti ca merita:-)
 7.  
  Bogdan

  Am citit cronica cerebrului critic de film Roger Ebert, in care o lauda extraordinar de mult pe actrita Jessica Chastain, care a interpretat-o pe Maya in filmul Zero Dark Thirty…intr-adevar…am vazut filmul si mi-a placut foarte mult:-D
 8.  
  Mirela

  Bun filmul:-)Incercara sa aiba si chestii de documentar in sensul ca este impartit filmul in anumite capitol; ex: greseala umana…si explica ce s-a intamplat foarte bine:-)

  Răspunde


  (obligatoriu)