Au început înscrierile pentru Premiile Gopo 2016

premiile-gopo-2016

Azi, 19 ianuarie, s-a dat startul la înscrierile pentru cea de-a zecea ediție a Premiilor Gopo, termenul limită fiind 29 ianuarie 2016. Gala de decernare a premiilor va avea loc în seara zilei de 28 martie.

Sunt eligibile lungmetrajele şi scurtmetrajele româneşti sau realizate în co-producţie cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile sau micile ecrane din România sau în festivaluri competitive (naţionale sau internaţionale) în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015.

Conform regulamentului Premiilor Gopo, toate filmele de lungmetraj de ficțiune și documentar, care au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică (în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet) vor fi luate în considerare de către juriul de preselecţie.

În cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile Cel mai bun film documentar, Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune şi Cel mai bun scurtmetraj documentar, înscrierea filmului de către producători este obligatorie, pentru ca acestea să fie luate în calcul de către juriul care va decide nominalizările.

Pentru fiecare film înscris, se vor trimite fişa tehnică completă, un link de vizualizare a filmului și câte 11 DVD-uri (unul pentru fiecare membru al juriului de nominalizări), prin poştă sau curier, în plic închis, cu menţiunea Preselecţie Premiile Gopo, pe adresa Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR): Str. Popa Soare nr. 52, et. 1, ap.4, sector 2, Bucureşti, în atenţia Alexandrei Boghiu (Coordonator producţie Premiile Gopo).

Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze fișa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro şi să o trimită în format electronic, împreună cu link-ul de vizualizare a filmului, pe adresa de email: alexandra.boghiu@premiilegopo.ro

Juriul de preselecție, care va stabili nominalizările, este format din: Stere Gulea (regizor), Florin Piersic Jr. (actor), Daniel Mitulescu (producător), Melania Oproiu (monteur), Sorin Botoșeneanu (operator/ profesor universitar – UNATC), Miruna Berescu (directorul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL) și criticii de film: Cristina Corciovescu, Ștefan Dobroiu, Doinel Tronaru, Laurențiu Brătan, Ionuț Mareș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *