Câinele japonez (2013)

Câinele japonez

Premieră:
18-10-2013
Gen:
Durată:
90 minute
Distribuitor:
Victor Buzura – Poison Whiskey
Nu am prea multe lucruri negative de zis despre „Câinele japonez”, în special fiindcă Jurgiu nu își asumă prea multe riscuri. Nici din punct de vedere vizual (cadre-secvență, cât de fixe posibile), nici din punct de vedere al discursului narativ.
Cinefilul – FilmeTari
Câinele japonez este un film fără nerv, fără vreun ritm deosebit, fără conflict, iar situațiile aparent mai tensionate se rezolvă neașteptat de repede.
Cinesseur – Cinesseur blog
În simetria sa nefisurată, Câinele japonez e un film profund uman, sobru şi delicat despre bătrâneţe şi singurătate (şi-n plan secund despre împăcarea cu soarta, cu trecutul, cu familia), care în cele mai bune momente ale sale – şi nu-s puţine! – m-a dus cu gândul la Zviagyntsev.
Dragoş Marin – Film Reporter
Principalul merit ai scenariului lui Ioan Antoci, rescris de Jurgiu, e că nu apasă nici pedala sentimentalismului, nici pe cea a înţelesurilor adânci din spatele unor experienţe de viaţă.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
„Câinele Japonez” este un film despre povara singurătăţii, despre asumarea trecutului şi despre împăcare. Un debut reuşit, care dezvăluie un regizor matur din punct de vedere artistic, în pofida celor doar 29 de ani.
Cristina Zaharia – Port.ro
Cu mai multe finaluri, filmul aduce promisiunea de bine, recompensa, liniştea. Şi tristeţea, nedumerirea unui nou început. Frumos.
Manuela Zipisi – Orașul meu
Cainele Japonez reuseste cu un dozaj foarte subtil al camerei si al actorilor sa spuna artistic, fara umbra de drama sau orice fel de exagerari si patetism, o poveste de familie.
Delia Marc – Filme-cărți
Simplu, curat, cinstit, fara farafastacuri, asezat in matca satului romanesc si a mentalitatii locuitorilor sai.
Jonathan Holland – Hollywood Reporter
Un film satisfăcător, neașteptat, excelent interpretat, în care speranța abia se întrezărește printre tragedii.