Ender’s Game (2013)

Jocul lui Ender

Premieră:
01-11-2013
Gen:
Durată:
114 minute
Mihai Cosmin – Am Doar 18 Ani
Ender’s Game reprezintă un pas modest, dar sigur, pentru a crea din universul lui Ender o nouă franciză lungă și de succes în cinematografia Hollywoodiană contemporană.
Angela Georgiana Alexandru – Anzhela Movies
Punand la indoiala idealul de erou si definitia de dusman, “Ender’s Game” ofera cateva lectii unor filme SF actuale, rezervandu-si dreptul de a pastra intacta perceptia vizuala imaginata in urma cu aproape trei decenii.
Ștefan Sarafu – Cinefilul de Serviciu
Ender’s Game eșuează la toate capitolele importante în construirea unui film s.f. bun, dar are șanse să-i mulțumească pe adolescenți sau pe gamerii pasionați de strategie.
Marcel Prost – Cinemateca Trisk
Mi-a fost initial teama ca ar putea fi o ecranizare proasta a cartii; nu e, e excelenta.
Delia – Filme-carti
Captivanta ca transpunere cinematografica, cu evidentierea actiunilor de manipulare a mintilor tinere, in scopul de a fructifica la maximum imaginatia creativa si calitatile cognitive si psihice capabile sa modeleze tipul de conducator necesar, lucid dar in acelasi timp drept-moral, filmul pune cateva probleme pe linia de demarcatie dintre moral si imoral.
Cristina Zaharia – Port.Ro
Prima parte a trilogiei lui Card te ţine în fiecare secundă atent, iar finalul deschis te face deja nerăbdător să vezi continuarea.
Flavius Policală – To the Edge and Back
“Ender’s Game” este un absolut MUST SEE. O buna ecranizare a unei carti cu un subiect inselator de simplu, in care fiecare piesa din puzzle cade la momentul potrivit pentru a va lasa uimiti.
Kenneth Turan – Los Angeles Times
Tinerii vor iubi această respectabilă ecranizare, iar adulţii s-ar putea să o îndrăgească la fel de mult.
Eric Kohn – IndieWire
Surprinzător de încordat şi lipsit de umor, „Ender’s Game” este cu siguranţă filmul science fiction care arată cel mai bine, în afară de Gravity, şi prezintă o lume extraordinar de detaliată.
Manohla Dargis – New York Times
Dl. Hood, al cărui scenariu concentrează romanul în două ore de acţiune şi la fel de multă vorbărie, se descurcă mai bine odată ce povestea se mută în spaţiu.
Eric D. Snider – Film.Com
Având în vedere că i-a trebuit 28 de ani să ajungă pe marile ecrane, faptul că rezultatul final pare grăbit şi nechibzuit probabil că este o ironei.
Marc Bernardin – Hollywood Reporter
Această adaptare este un spectacol sci-fi superficial, care aproape că te face să îţi pese.
Helen O’Hara – Empire
Evită admirabil multe dintre problemele ecranizării cărţii pentru marile ecrane, dar a pierdut, însă, din ritm.
Peter Bradshaw – The Guardian
Adaptarea lui Gavin Hood a cărţii bestseller a lui Orson Scott Card este plăcută vizual, în ciuda multitidinilor de idei încorporate.
Chris Tilly – IGN
Un film provocător, care este mai inteligent decât blockbusterele obişnuite, dar nu reuşeşte să desăvârşească potenţialul cărţii pe care este bazat.