Știri
 

Arest (2019)

Arest

 
arest-poster
arest-poster
arest-poster

Arest (2019) trailer
 
Detalii
 

Premieră în România:
20.09.2019
Gen:
Durata:
126 minute
Site oficial:
Arest (2019)
Distribuit în România de:
cinemaMetruce este cinemametrucinemaMetrul este un instrument care arată cât de apreciat este un film de către critici/bloggeri. Pentru mai multe detalii despre cum funcționează și se calculează, vizitează pagina Ce este cinemaMetrul?
cinemaMetru
prost
acceptabil
excelent
 
Încă o recenzie pentru a se stabili un cinemaMetru
--


Parerea ta
niciun vot

 
Scenariu
Actori

Sinopsis Arest (2019)

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu împreună cu soția și cei doi copii, un băiețel și o fetiță, sunt pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde arhitectul Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.0

 
Recenzii Arest (2019)
 
 
Carmen Florea – Filme-cărți
Andrei Cohn reușește un film de excepție cu un minim de resurse.
Cristian Caloian – Liternet
Chiar dacă nu ai timp să te cutremuri profund în faţa nebuniei subiectului, succesiunea rapidă a scenelor şi spirala ameţitoare a violenţei te ţintuiesc în scaun.
Ionuţ Mareş – Ziarul Metropolis
Este un stil auster-realist și antispectacular (chiar dacă Vali este, în fond, un showman) care, dublat de durata de două ore ce amplifică senzația de asfixiere și de teroare, se dovedește un mod just – și inedit în cinema-ul românesc – de a vorbi despre trecutul comunist, dar și despre natura umană într-o situație limită.


Niciun comentariuPostează primul comentariu!


Răspunde


(obligatoriu)